Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Efterfrågad Kulturgeografikonferens

Vi förknippar kultur med musik, konst och dans. Men kultur är också hur människor påverkas av sitt bostadsområde och hur de i sin tur påverkar området.

Välkommen på kulturgeografikonferens. Den 18 februari anordnar Kulturplatån en konferens på temat Segregation, ungdom och kulturskapande. På konferensen får du som deltagare lära dig om hur geografikultur blir till och vad som händer därefter.

Konferensen ordnas som en del i målet att öka medvetenheten hos kommunens medborgare i frågor som rör vår demokrati. Kommunen vill också öka medvetenheten hos kollegor inom offentlig sektor. Genom konferensen skapas ett gemensamt underlag för diskussion i ämnet kulturgeografi. Samtalen som sker behövs för att öka förståelsen för hur händelser inom vårt samhälle påverkar oss olika.

Ökad kunskap om hur vi påverkas utifrån de kulturgeografiska villkoren skapar möjligheter till positiv förändring. Exempelvis kan många av våra gemensamma samhällsutmaningar lättare överbyggas. Föreläsare är Ove Sernhede, Zaynab Ouahabi och Nabila Abdul Fattah.

Plats: Glashuset i Gislaved
Tid: Tisdagen 18 februari mellan 9-12

Under konferensen delas även boken "När betongen rätar sin rygg" - ortenrörelsen och folkbildningens renässans ut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till publiken. Boken är skriven av Ove Sernhede som föreläser, Johan Söderman, professor vid Göteborgs universitet och René León Rosales, forskningsledare vid Mångkulturellt centrum i Botkyrka.

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: