Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bild på Glashuset där invigning av danslokaler sker 22/2

Invigning av nya danssalar i Glashuset

Drömmar går i uppfyllelse. Elever får mer utrymme när ändamålsenliga danslokaler invigs i Glashuset.

Välkommen på invigning av kommunens nya danslokaler. Lördagen 22 februari får elever i Gislaveds dansstudio och elever på Gislaveds gymnasiums Estetiska program med dansinriktning nya utrymmen att dansa i.

Fler barn och unga får möjlighet att dansa.

Två nya danslokaler, särskilt anpassade för dansverksamheten, invigs i Glashuset. Tidigare har dansverksamheten trängts i små utrymmen. När de nya lokalerna invigs innebär det att fler barn och unga i framtiden får möjlighet att dansa. Fler kommer kunna förverkliga drömmen om att dansa och utvecklas genom dansen.

”För mig har dansen betytt så mycket mer än steg. Den har fått mig att växa som människa, förstå min kropp och framförallt gemenskapen som alltid finns när det behövs!” säger före detta danseleven Annie Nilsson Madueno.

Danspedagog Andrea Donoso Lillo har varit med från början:

"Dansens utveckling i kommunen är en framgångssaga som för mig startade 2002, då vi började smått och har sedan dess vuxit till en verksamhet med ca 200 elever säger Andrea. Vi har satt Gislaved på Danskartan och öppnat upp möjligheten till att uppfylla drömmar inom dansyrket" berättar Andrea. 2020 har en lång resa nått ett stort delmål. 

Välkommen till invigning 22/2

Lördagen 22 februari klockan 11-15 invigs av Gislaveds nya danslokaler i Glashuset med ett härligt program:

  • Invigningstal
  • Solodans av och med Felicia Rivera Cetre
  • Kulturchef Magnus Jonsson och dansutvecklaren Andrea Donoso Lillo
  • Dansgruppen Dansza dansar
  • Astrid Holmstrand, danselev på Gislaveds gymnasium berättar om sin resa
  • Uppträdande av unga dansare från Gislaveds dansstudio

I samband med invigningen erbjuder Kulturplatån, Scenverkstan, Restaurang Matkulturen och Gisle Bowling visningar av sina respektive verksamheter.

Från 15 ungdomar till 13 kurser

Dansverksamheten har funnits i nästa 20 år men mycket har hänt. 2002 startade Gislaveds gymnasium danskurser indom individuella valet som 2011 blev till inriktningen Dans på Estetiska programmet. Idag har Gislaveds dansstudio 13 olika kvällskurser i flera dansstilar. Från början var dansverksamheten en grupp på femton ungdomar i motionsrummet i kommunhusets källare.

”Det skulle snart visa sig att intresset var betydligt större än förväntat säger kulturchef Magnus Jonsson. ”

För många barn och ungdomar kan dansen vara en fristad från studier och en ökad möjlighet till personlig utveckling.

”Jag utvecklades inte bara som dansare. Jag insåg också vilken positiv inverkan dansen hade på mitt privatliv. Jag kunde släppa studierna för en stund och lära mig interagera med andra, vara uthållig och fokuserad för att nå mina mål. Även om man inte vill dansa vidare lär man sig viktiga saker som man har nytta av livet ut! ” säger Maja Dahlbäck, före detta danselev.


Sidan uppdaterades senast: