Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Lärarna spelar. Från vänster Jonny Johansson, fiol, Oskar Andersson, fiol, Anette Rundberg, sång, Mats Nyström, elbas, Kent Lindên, trummor.

Musiklärarna bjöd elever på musikkonsert

Traditionsenlig turné när lärarna spelade vårkonsert för grundskoleelever.

Vanligtvis när det är konsertdags för musikskolan är det eleverna som sjunger och spelar men i början av februari bjöds grundskoleeleverna i kommunen på musikkonsert av lärarna.

Sedan några år tillbaka är det tradition att musiklärarna på Musikskolan Gislaved beger sig ut på konsertturné. På turnén spelar de för alla elever i klass 2 och 3 på kommunens grundskolor.

Tidigare har turnén legat vid höstterminens slut och då haft namnet JULKUL, men denna gång valde de att spela i början på vårterminen istället och konsertturnén har numera namnet VÅRKUL.

Tanken med VÅRKUL är att få i gång eleverna och locka till härlig allsång. Under några veckor innan konserten har eleverna fått träna på sångerna som sen sjungs på konserten. I kommunen finns det många skolor och för att hinna med delar musiklärarna, totalt 25 stycken, upp sig i tre grupper som under två dagar åker runt och höll sammanlagt 12 konserter.

- Det är jätteroligt för oss lärare att spela tillsammans och det var kul att höra att barnen sjöng med så bra och verkade gilla sångerna säger Ann-Cathrine André, en av musiklärarna. Vi hoppas att konserterna inspirerar många till att börja spela ett instrument eller att sjunga i Musikskolan.

Tre män på bilden spelar instrument i en gymnastiksal

Alexander Kroon, trummor, Bernt Lundgren, gitarr, Marcus Gunnarsson, piano tycker det är roligt att spela för barnen.

Senare i vår bjuder musikskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. in till öppet hus där kommunens grundskolebarn får prova på olika instrument för att se vad som eventuellt kan passa för dem att spela i musikskolan.

VÅRKUL är också förberedelse för den skolkonsert i Konsertsalen som hålls i slutet av februari då Gislaveds Symfoniorkester, Kulturnämndens barnkulturgrupp och Musikskolan bjuder in alla elever i förskoleklass och årskurs 2 i kommunen till en allsångskonsert.

Två kvinnor och en man spelar instrument

Annika Björkenbo, fiol, Katrin Westerlund, klarinett, Mikael Karlsson, trumpet var alla nöjda med turnén.

Sidan uppdaterades senast: