Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Idrottsvecka för barns ökade rörelse

Barn rör sig idag mindre än tidigare och många barn sitter länge framför datorn. Under sportlovet genomförde kommunen framgångsrikt en idrottsvecka för ökad rörelse.

Barnen rör sig mindre än de gjorde tidigare. Färre barn är i dag med i en idrottsförening. Många barn sitter mer än 8 timmar per dag framför en bildskärm som då blir den huvudsakliga sysselsättningen. Att barn rör sig i mindre utsträckning riskerar att bli ett samhällsproblem.

Att skapa ökad rörelse för barn var därför skälet till att kommunen under sportlovet för första gången genomförde en idrottsvecka. Fler än 100 barn deltog i satsningen som är kommunens första idrottsvecka. Genom att ge barnen möjlighet att prova på olika idrotter ville kommunen bidra till en fysiskt aktiv livsstil för kommande generationer.

- Det är viktigt att stötta våra barn i att röra sig mer, det tjänar hela samhället på. Idrotten och föreningslivet är en viktig arena för fysisk aktivitet och social inkludering säger Hans Öberg, en av kommunens projektledare för idrottsveckan.

Stort gensvar och framgångsrikt genomförande

Redan innan idrottsveckan genomfördes upplevde projektledarna ett starkt intresse. Det trillade snabbt in många anmälningar och gensvaret var stort.

- Det är extra roligt är att se att det finns ett brett intresse hos barnen för både lagidrotter och individuella idrotter. Vi har även fått en hel del positiva kommentarer från allmänhet och föräldrar som uppskattar initiativet vi tagit" säger Muhammad Nart Ghazi, den andre av idrottveckans projektledare.

Viktigt samarbete med föreningslivet

Under idrottsveckan kunde barnen testa på handboll, orientering, simning, fotboll, tennis, futsal, sportdans och drillning.

Ett 10-tal föreningar deltog i samarbetet och erbjöd prova på- träningar i Anderstorp, Gislaved, Reftele och Smålandsstenar. RF Sisu Småland, tidigare Smålandsidrotten var också med i samarbetet som blev en framgång:

Vi är väldigt nöjda och upplever att även de som deltog är det. Vi hoppas kunna genomföra fler projekt som idrottsveckan framöver säger Hans Öberg.

Mer rörelse och fler kompisar

Tanken var att barnen skulle träffa nya kompisar och att fler som tidigare inte varit aktiva skulle komma i kontakt med idrotter.

Det var väldigt glad stämning. Vår uppfattning är att fler av de som deltog ville fortsätta och nu hoppas vi att flera av deltagarna går med i en idrottsförening säger Muhammad Nart Ghazi.

Sidan uppdaterades senast: