Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Översvämning av Anderstorpsån

Efter helgens regn - vattnet sjunker

Det är fortfarande mycket vatten i vattendragen i kommunen efter helgens regnande men nivåerna stiger inte längre. Håll dig på säkert avstånd om du är i närheten. Det finns risk för ras.

Efter helgens regnande har vattennivåerna i vattendragen i kommunen inte stigit mer utan trenden visar under måndagen att det sjunker, sakta. Kommunens personal har bevakning på nivåerna och följer väderläget för att kunna göra förebyggande åtgärder.

Om du har ansvar för en damm eller bro, håll uppsikt över den och ta bort eventuella träd eller andra föremål som fastnar. Risken är annars stor att vattennivån stiger snabbt.

Titta på avstånd

Många är ute och beskådar naturens starka krafter. Och de är verkligen starka. Tittar du på vattenmassorna och de starka flödena? Gör det på säkert avstånd. Det kan vara vackert men är också väldigt farligt. Håll dig på långt avstånd. Det finns risk för ras om du går för nära och det är väldigt starka strömmar i vattnet.

Var försiktig även vid eventuella vägavstängningar och undvik att köra på en översvämmad väg. Information om eventuella vägavstängningar på Trafikverkets vägar finns på Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fastighetsägare - tänk på detta

Äger du en fastighet har du ansvar för att skydda den. Du kan göra vissa förberedande åtgärder för att minska risken att din fastighet blir översvämmad, till exempel genom att täta källarfönster. Om du tror att risken är hög för att din källare blir översvämmad, flytta undan möbler och dyrbara saker. Mer tips om hur du kan förbereda dig hittar du på webbplatsen krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om det är akut och du inte kan hantera en översvämning, ring 112.

Sidan uppdaterades senast: