Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Händer som tvättas i alcogel

Foto: symbolbilder.se

Information om coronaviruset, covid-19

Vi följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset. Läs om vad som är bra att tänka på och vart du kan vända dig om du har frågor.

I Sverige finns nu ett antal personer som har smittats av coronaviruset. Sjukdomen, som kallas covid-19 upptäcktes i Kina och har nu spridits till fler områden i världen. Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för allmän smittspridning i Sverige är låg. Samtidigt bedömer de att risken är hög för att fler smittade personer upptäcks i Sverige. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i världen.

Doris Kjellström, medicinskt ansvarig sjuksköterska berättar att kommunen aktivt följer händelseutvecklingen för att bedöma hur kommunen kan påverkas. Hon har även kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras rekommendationer.

Om du misstänker att du har utsatts för smitta

Om har träffat någon smittad eller varit i områden som är drabbade av viruset och får luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber - ring 1177 för information om när och var du ska söka vård. Det är viktigt att du inte åker till en mottagning utan ringer först.

På vårdguiden 1177.se finns bland annat information om symptom på sjukdomen covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är Region Jönköpings län som är ansvariga för smittskyddet samt hälso- och sjukvården i länet.

Säker informationskälla

Har du frågor om coronaviruset kan du läsa på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns den senaste och mest aktuella informationen samt länkar till olika myndigheters information. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 11313 för information om viruset.

Sidan uppdaterades senast: