Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nya danssalar invigda

Besökare samlades tillsammans med lyckliga dansare i Glashuset under lördagen den 22 februari för att inviga de nya danssalarna.

Det bjöds på tal, dansuppvisning och festlig stämning när de nya danssalarna öppnades i Glashuset i Gislaved. I samband med invigningen kunde besökarna även ta del av Glashusets andra verksamheter och deras lokaler som rustats upp.

Nu finns det två nya danssalar med stora ytor att röra sig på, bra ljud och ljus samt nya omklädningsrum innebär att fler får chansen att dansa och utvecklas. Astrid Holmstrand var en av representanterna från Estetiska programmet med dansinriktning som under invigningen dansade och höll tal om vad de nya lokalerna betyder för henne och de andra dansarna.

- Dessa nya underbara danssalar som vi har i Gislaved nu tror jag kommer kunna ge extremt mycket. Om man jämför med tidigare danssalar vi haft så är detta himmelriket, säger Astrid Holmstrand.

Elver från dansestet klipper bandet vid invigningen.

Astrid Holmstrand klippte av bandet för att sedan släppa in besökarna för att titta på de nya danssalarna.

Besökarna fick komma in i de nya danssalarna.

I de nya danssalarna finns det stora ytor för dansarna att röra sig på.

Andra verksamheter har rustats upp

Förutom de nya danslokalerna kunde besökare under invigningen även ta del av de förändringar som skett på Glashusets nedre plan. Under renoveringen har det inte bara byggts nya danssalar, även lokaler för andra verksamheter i huset har rustats upp. I Kulturplatåns utrymmen finns nu exempelvis studios för foto, film och radio. Även arbetsmiljömässiga förbättringar har gjorts i form av nya arbetsrum för de som arbetar i huset, både inom dansen och andra verksamheter.

- Vi har byggt de här nya danssalarna för danselever, men även andra lokaler för att förbättra arbetsmiljön. Inte minst för personalen här i huset, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (C).

Kulturplatån visade sina rum för foto, film och radio.

På nedervåningen finns det numera studios för foto, film och radio.

Ett hus för alla

Glashuset är en kreativ mötesplats i Gislaveds kommun där alla är välkomna. Här får du ta del av och möjlighet att själv skapa konst och kultur. I och runt Glashuset bedrivs verksamhet av kulturförvaltningen, fritidsförvaltningen och barn-och utbildningsförvaltningen. Under dagtid används lokalerna mestadels i undervisningssyfte, medan man på eftermiddagar och kvällar öppnar upp för fritidsaktiviteter. Förutom Estetprogrammet med inriktning dans huserar även Restaurang- och livsmedelsprogrammet i lokalerna med restaurang Matkulturen.

Det serverades snittar och bubbel på invigningen.

Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet var på plats och bjöd på tilltugg.

Sidan uppdaterades senast: