Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

kommunalråden Carina Johansson och Anton Sjödell

Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande samt Anton Sjödell (M), ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott.

Kommunen skjuter upp avgifter för företag

För att underlätta för företag, som eventuellt kan ha likviditetsproblem med anledning av coronaviruset, har kommunen beslutat att skjuta upp debiteringar av avgifter.

Beslutet innebär att de avgifter som skulle fakturerats till företag under perioden 1 mars till 31 oktober skjuts upp så att de istället faktureras med betaldag tidigast 30 november.

- Nu måste vi alla hjälpas åt så gott det går. När vi fick frågan om vad vi kunde göra var det självklart att vi omgående tittade på vilka lättnader vi kan erbjuda, säger Anton Sjödell (M), ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott.

De avgifter det handlar om är vatten och avloppskostnader för företag, tillstånd- och tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, receptfria läkemedelskontroller, alkohollagen samt nya tobakslagen.

Som företagare behöver du inte göra något

Som företagare behöver du inte göra något för att få uppskjuten betalning. Antingen kommer ingen faktura i närtid, eller så kommer det faktura med betalningsdag 30 november.

Föreningar och privatpersoner kan avboka lokaler kostnadsfritt

För alla föreningar och privatpersoner som har avbokat eller kommer avboka sina tider i idrottsanläggningar, eller andra kommunala lokaler, gäller fri avbokning och ingen annan extra kostnad.

- Jag är glad att medarbetare i vår organisation så snabbt kunde hitta möjligheter att hjälpa företag i det svåra läge som många av dem befinner sig i nu, säger Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Sidan uppdaterades senast: