Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nu kommer boken hem till dig!

Biblioteken i kommunen utvidgar ”Boken kommer”-verksamheten till att även gälla dig som tillhör riskgrupperna för coronaviruset. För alla kommuninvånare finns också take away.

"Boken kommer" är en tjänst som riktar sig till kommuninvånare som av olika anledningar inte kan ta sig till det fysiska biblioteket. Låntagaren ringer eller skickar e-post till biblioteket med sina önskemål och så plockar personalen ihop böckerna och levererar dem hem till beställaren.

I vanliga fall är det 25 personer totalt i kommunen som använder ”boken kommer”. En del bor utmed bokbussens rutt och får leveranser den vägen, medan de andra får leverans från sitt närmsta bibliotek, säger bibliotekarie Tina Kolström som ansvarar för ”Boken kommer” på Gislaveds bibliotek.

Biblioteket kommer till låntagaren

För att minska smittspridningen av coronaviruset utökas konceptet med ”Boken kommer” till att gälla alla kommuninvånare som tillhör riskgrupperna för coronaviruset Länk till annan webbplats.. Bibliotekarien Karolina Persson berättar att kan inte låntagarna komma till biblioteket så får biblioteket komma till dem. Det här blir en välkommen service nu när många sitter hemma, menar hon.

Vi vill att så många som möjligt ska komma till oss, men just nu är allt lite bakvänt och då får vi anpassa oss efter det. Många av våra låntagare befinner sig i någon riskgrupp och ska man sitta hemma behöver man åtminstone en god bok, helst flera, som håller en sällskap, säger Karolina Persson.

Alla kommuninvånare som tillhör någon av riskgrupperna kan beställa böcker för hemkörning av biblioteken. Beställningen tas emot på Gislaveds bibliotek, men körs ut från de olika filialerna och Bokbussen.

Böckerna ”körs” ut med elcykel, bil, bokbuss eller apostlahästarna, det vill säga fötterna. Beställningen kan också hämtas av ett ombud på något av våra bibliotek, hälsar Karolina Persson.

”Boken kommer” - så här gör du som tillhör någon av riskgrupperna

Ring 0371-81938 eller maila gislaveds.bibliotek@gislaved.se så plockar de ihop ett bokpaket efter dina önskemål. Böckerna kan sedan hämtas av ditt ombud på Gislaveds bibliotek, eller så kör de hem dem till dig och lämnar utanför dörren. Erbjudandet gäller i hela kommunen. Böckerna får du låna så länge du behöver. Kontakta biblioteket på nytt när du önskar dig nya.

Erbjudandet med hemleverans av litteratur pågår tills vidare.

Take away-kultur för dig som inte tillhör riskgrupper

För låntagare som inte tillhör riskgrupperna erbjuds take away. Det innebär att du ringer Gislaveds bibliotek och beställer böckerna. Bibliotekets personal plockar ihop dem och lämnar beställningen för avhämtning i glasentrén utanför biblioteket. Det är inte bara böcker som lånas ut. Den som vill kan även beställa brädspel, tv-spel, ljudböcker och filmer.

Sidan uppdaterades senast: