Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Fotograf: Maria Nordström

Estetelever sprider musikglädje

Tidigare i år gav sig esteteleverna vid musikprogrammet på Gislaveds Gymnasium ut på turné.

Sedan flera år tillbaka genomför esteteleverna en konsertturné på två dagar för att träna sig på att både uppträda inför publik och spela tillsammans. På turnén uppträder man för bygdens högstadieksolor. Årets upplägg blev precis som tidigare år en varierad konsert där musikeleverna i årskurs två och tre spelade och sjöng från flera olika genrer.

Får känna på turnélivet

Turnén genomfördes för att ge eleverna möjlighet att använda det de lär sig i de olika ämnena på musiklektionerna i praktiken. Ämnena är exempelvis ensemble som handlar om samverkan mellan artisterna i en grupp, musikproduktion där eleverna lär sig rigga ljudteknisk utrustning och estetisk kommunikation som är samspelet med publik.

- Eleverna får verkligen använda det de lärt sig på lektionerna och känna på hur det kan vara att arbeta som turnérande musiker, säger Krister Karlsson, verksamhetsansvarig på musikprogrammet Gislaveds gymnasium.

Ungdomar som spelar och sjunger

Eleverna spelade huvudsakligen rock och pop. Fotograf: Maria Nordström

På turnén ges tillfälle för eleverna att fundera kring om de ska satsa på musiken eller läsa vidare inom andra högskoleutbildningar när gymnasiet är slut.

- Jag tycker att det är väldigt viktigt att få vara ute och spela och sjunga på turné för att få känna på hur det är, om man vill fortsätta med musik som yrke. Det ger en bra inblick i hur det är att jobba som musiker, säger Ebba Hulebo, som går sista årskursen på musikprogrammet.

Ungdomar som uppträder

"We are the world" och "Snacket på stan" var några av låtarna som framfördes. Fotograf: Maria Nordström

Återvänder till tidigare högstadieskolor

Turnén genomfördes för elfte gången i år. Det estetiska programmet på Gislaveds gymasium har inte bara elever från kommunen utan även från angränsande kommuner. Turnén blir varje år en möjlighet för eleverna att framträda på sina tidigare högstadieskolor.

Turnérutten för esteteleverna

  • Ölmestadsskolan i Reftele
  • Nordinskolan i Smålandsstenar
  • Lundåkerskolan i Gislaved
  • Tranängsskolan i Tranemo
  • Hillerstorpskolan i Hillerstorp

Sidan uppdaterades senast: