Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Alternativ studentavslutning

Studenten är en viktig höjdpunkt för avgångseleverna på gymnasiet. Tyvärr gör smittspridningen av coronaviruset att studentutsläppet den 5 juni ställs in. Ett alternativt firande sker veckan efter.

- Att ställa in det vanliga studentfirandet är ett svårt och tråkigt beslut. Eleverna har sett fram emot firandet och är väl värda det. Men vi kan inte riskera att öka smittspridningen och därför är det här det beslut vi måste ta, säger Carina Uvenfeldt, barn- och utbildningschef.

Istället för studentutsläppet den 5 juni kommer avgångseleverna att ta studenten under veckan efter, 8-12 juni. Detaljerna är inte klara än men ett troligt upplägg är att studentavslutningen sker för några klasser åt gången, fördelat på flera dagar. Planeringen kommer att vara klar inom några veckor.

- Det är skolans ambition att studentdagen ska bli minnesvärd och högtidlig även om den inte kan genomföras som det var tänkt, säger Gunilla Davidsson, gymnasiechef.

Samtal kommer att ske med student- och balkommittén för att fatta beslut om studentbalen.

Tråkigt - men visar ändå att man bryr sig

Julia Törn är en av de elever som går sista året på ekonomiprogrammet. Hon tycker att det är extremt tråkigt att utsläppet inte blir som hon hade föreställt sig. Att hon inte får springa ut och fira med sina klasskamrater så som alla elever tidigare har gjort och att vänner och familjemedlemmar inte kommer att få möjlighet att vara med och fira.

- Men jag är väldigt tacksam över att Gislaveds gymnasium inte har gett upp och har kommit på en alternativ lösning för vårt utspring istället för att ställa in det helt. Vi kommer få ett avslut även fast det inte kommer att se ut som vanligt. Det visar på att man bryr sig om sina elever, säger Julia.

Sidan uppdaterades senast: