Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

exteriöbild på ingången till gislaveds gymnasium.

Gislaveds gymnasium öppnar upp för mindre grupper av sistaårselever

Gymnasiet har nu öppnat upp för vissa elever som läser sista året att komma tillbaka till skolan.

Syftet är att möjliggöra för dem att kunna ta sin gymnasieexamen.

Regeringen beslutade i början av april att det är möjligt för gymnasieskolor att låta mindre grupper av elever komma tillbaka till skolan. I skolan får de genomföra vissa praktiska moment eller examinationer som är svåra eller omöjliga genom distansundervisning.

- Det viktigaste för oss är att ge alla sistaårselever en möjlighet att kunna ta sin examen. Vi har därför öppnat upp för att göra det på ett bra sätt, säger Gunilla Davidsson som är gymnasiechef.

Så här funkar det när vissa sistaårselever kommer tillbaka

På Gislaveds gymnasium kommer elever som läser yrkesprogram delas upp och få komma tillbaka i grupper om cirka 5 elever. De kommer få utföra vissa praktiska moment inom vissa ämnen.

Eleverna vid det Estetiska programmet kommer att genomföra sina redovisningar och praktiska moment i mindre grupper. I vissa fall träffar lärarna en elev i taget.

För att kunna examinera eleverna vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer de att genomföra sina temakvällar på restaurang Matkulturen 6 maj och 13 maj men utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Man kommer att ta hänsyn till social distansering med färre gäster som sprids ut i lokalen.

För de elever som läser kurserna Idrott- och hälsa, specialisering 1 och 2 samt kursen Idrott- och hälsa 1 kommer idrottslärarna att genomföra en del examinerande moment i mindre elevgrupper.

Sidan uppdaterades senast: