Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Känner du oro för coronaviruset och din situation?

På grund av coronaviruset är det mycket som kan kännas oroligt. Både i skolan, på arbetsplatsen och i samhället. Ibland kan det även kännas jobbigt hemma. Vi har tips kring var du kan få stöd.

Funderar du över din egen och andras hälsa, ekonomi, ensamhet eller välmående? Det finns hjälp och stöd att få. På den här sidan har vi samlat information, råd och tips. Både saker du kan göra själv för ditt eget välmående och vart du kan ringa eller chatta för att prata med en annan människa. Det går att få hjälp med allt från sömnproblem, matvanor och att skapa bra rutiner till läxhjälp och tips på aktiviteter.

Barn 0-12 år

Alla barn är individer och påverkas på olika sätt. De kan vara oroliga över att de själva eller någon i familjen ska bli sjuka, att inte få gå till skolan eller fritidsaktiviteter, eller att inte få träffa kompisarna. Det är viktigt att ge barnen trygghet, uppmärksamhet och att lyssna närvarande när barnet vill prata.

På Uppdrag Psykisk Hälsas webbplats finns råd och stöd för barn och föräldrar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomar 12-25 år

Det finns resurser och information som både föräldrar och ungdomar kan ha nytta av. Ungdomar behöver en trygg grund i hemmet och i sin egen familj, men har också ofta frågor och funderingar som de vill dela med andra ungdomar, eller med någon vuxen utanför familjen.

På Uppdrag Psykisk Hälsas webbplats finns råd och stöd för ungdomar och föräldrar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vuxna

Du som är vuxen behöver ta ansvar för din egen återhämtning och hälsa, förutom att behöva hantera oro och osäkerhet i familjen, på arbetsplatsen, bland vänner, släktingar och grannar. Som vuxen kan man uppleva att det är svårt att räcka till, och glömma den egna hälsan.

På Uppdrag Psykisk Hälsas webbplats finns råd och stöd för vuxna i arbetsför ålder. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Äldre

Många äldre är utsatta för större hälsorisker för närvarande, liksom deras jämnåriga släktingar och vänner. Ofta saknas den gemenskap som en arbetsplats kan ge, och under rådande omständigheter finns det stora begränsningar för det sociala umgänget. Äldre löper större risk att bli isolerade.

På Uppdrag Psykisk Hälsas webbplats finns råd och stöd för äldre och deras anhöriga. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Generella råd och information från myndigheter

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mycket information samt frågor och svar kring coronaviruset. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På 1117.se finns råd och stöd kring hälsa och vård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: