Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Läget i socialförvaltningen 14 maj

Vi får många frågor om läget i socialförvaltningen och hur smittspridningen ser ut bland våra brukare. Varje torsdag kommer vi från och med idag att ge en nulägesbild.

Socialförvaltningens verksamheter fungerar ungefär som vanligt. Att bidra till minskad smittspridning är högsta prioritet. På alla enheter förbereder man sig på att läget kan bli sämre, med fler smittade brukare och fler medarbetare som blir sjuka. Förberedelserna innebär bland annat utbildning av personal, planering av bemanningen och att ta fram nya rutiner utifrån Folkhälsomyndighetens ändrade rekommendationer när det gäller skyddsutrustning. Tillgången till skyddsutrustning är fortfarande god.

För att skydda våra äldre är det besöksförbud på alla vård- och omsorgsboenden. Håll gärna kontakt med din närstående digitalt. Kontakta boendet för mer information.

Alla medarbetare gör varje dag ett fantastiskt jobb för de vi är till för, kommunens invånare.

Vi behöver dig – sök jobb inom socialförvaltningen

Du kan ha avgörande betydelse för att våra undersköterskor, sjuksköterskor och andra yrkesroller inom vården ska kunna prioritera sina arbetsuppgifter. Ta chansen att få bidra till din kommun och ge en hjälpande hand till våra invånare och vår fantastiska personal.

Läs mer om våra lediga tjänster och anmäl ditt intresse.

Smittläget onsdag 13 maj

Av totalt ungefär 800 brukare

  • finns det idag färre än 5 bekräftade fall av covid-19
  • har totalt färre än 5 personer som testats positivt för covid-19 avlidit
  • har totalt färre än 5 personer som testats positivt för covid-19 tillfrisknat
  • har totalt färre än 5 personer bekräftats smittade av covid-19 sedan första fallet

Eftersom våra verksamheter har så låga siffror redovisar vi inte antal som är färre än 5.

Från idag, den 14 maj, presenteras de här siffrorna varje torsdag, eller vardagen före om torsdagen är en helgdag, även på vår sida för information kring coronaviruset och covid-19. Där finns även en bakgrund till vår rapportering.

Sidan uppdaterades senast: