Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bada med förnuft – håll avstånd

Hörsjöbadet och Gislebadet är öppna hela sommaren. Håll avstånd, även vid bad i sjö, så att du är rädd om dig själv och andra. Med anledning av covid-19 kan antalet besökare komma att begränsas.

För den som är badsugen har Hörsjöbadet i Smålandsstenar och Gislebadet i Gislaved öppet hela sommaren. Gislebadet är dessutom öppet lite längre än tidigare. Det finns också 11 kommunala badplatser med bryggor och toaletter utspridda på olika platser i kommunen.

Du som besökare har ett eget ansvar att hålla avstånd till andra badgäster, både i vattnet och på land. Tänk på att inte simma i stim och vänta en stund med att bada om det är trångt. Känner du minsta förkylningssymtom, stanna hemma.

- Vi vill att så många som möjligt ska kunna bada och leka i bassängerna, därför har vi öppet som vanligt. För att vi ska kunna ha öppet är det viktigt att var och en tar sitt eget ansvar för att inte bli smittad själv eller sprida smitta till andra, säger avdelningschef Magnus Westlund.

Begränsning av antal besökare

Antalet besökare kan komma att begränsas på grund av coronapandemin. Begränsningen utgår ifrån att alla ska kunna ha tillräckligt avstånd mellan varandra samtidigt som det finns plats att röra sig och leka. Om det blir för trångt på baden kan du som ny besökare få vänta tills andra gäster har gått hem.

– Både personal och besökare ska kunna känna sig trygga. Jag hoppas att våra besökare respekterar de regler vi har och visar förståelse om vi tillfälligt behöver stänga för nya gäster, säger Magnus Westlund.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Om de förändras för simanläggningar kommer verksamheten att anpassas efter dessa.

Flera åtgärder för att minska smittspridningen

För att undvika trängsel och minska risken för smittspridning har flera åtgärder gjorts:

  • På Hörsjöbadet får som mest 8 personer vara i omklädningsrummet samtidigt. Byt gärna om hemma och använd uteduscharna innan du badar.
  • I den lilla bassängen i Gislebadet samt Hörsjöbadets plaskdamm får det vara som mest 10 badande samtidigt. Bassängerna är till för små barn som inte är simkunniga.
  • Omklädningsrummen i Gislebadet är ommöblerade för att skapa större avstånd och antalet bastubadare är begränsat.
  • Bord och stolar är utplacerade för att skapa större avstånd.
  • Hygienutrymmen städas oftare.
  • Informationsskyltar som påminner om vikten av att hålla avstånd finns uppsatta på många olika ställen.

– Vi tror och hoppas att alla har förståelse för att det blir en annorlunda sommar i år och att alla har ett eget ansvar för att minska risken för spridning av coronaviruset, säger Magnus Westlund.

Sidan uppdaterades senast: