Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Avtal klart för att bygga nytt attraktivt kvarter

Ett 50-tal nya lägenheter samt förskola ska byggas i centrala Gislaved och nu är avtalet med Bygga GWG klart.

- Det är väldigt glädjande att vi har kommit så här långt för att möjliggöra detta projekt. Men nu vidtar det viktiga arbetet med att planera mer i detalj för att kunna komma till byggstart, Anton Sjödell (M), ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott.

Det lokalt förankrade byggföretaget Bygga GWG i Värnamo och förslaget ”Hus i Park” har sedan tidigare tilldelats markanvisningen vid korsningen Ängsgatan och Stationsallén i Gislaved.

- Detta är ett viktigt första steg i vår Vision Gislaved 2040, säger Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Nytt attraktivt kvarter

Platsen för det nya bygget inrymmer idag en kommunal parkeringsplats och har ett mycket centralt och attraktivt läge endast ett stenkast från stationsområdet med goda pendlingsmöjligheter. I närområdet finns förutom Gislaveds vackra torgpark och Stortorget, flera livsmedelsbutiker, caféer, banker, apotek och systembolag.

Tomten valdes ut för de goda förutsättningar som finns att bygga ett kvarter med stor attraktivitet. Kommunen vill skapa möjligheter till ett helt nytt centralt bostadskvarter där byggrätten i den pågående detaljplanen omfattar minst ett 50-tal nya lägenheter, en förskola med sex avdelningar och ett parkeringshus för ca 200 bilar.

Sidan uppdaterades senast: