Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Håll i och håll ut – antalet smittade ökar

Regionens statistik visar att antalet bekräftade fall av covid-19 stiger i kommunen. Hjälp till att minska spridningen genom att hålla avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

- För att samhället ska fungera, är det viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Våra medarbetare inom bland annat räddningstjänsten, vård- och omsorg, förskolan och bibliotek behöver vara friska för att kunna hjälpa dig som invånare, säger Eva Gardelin Larsson, stabschef för kommunens arbete med coronaviruset.

Sedan den 8 juni rekommenderar Region Jönköpings län alla som har förkylningssymtom att testa om det är covid-19 man har. Tidigare var testmöjligheterna mycket begränsade och det är därför svårt att jämföra siffrorna på antalet smittade med före den 8 juni. De senaste veckorna har dock antalet bekräftade fall ökat vecka för vecka i kommunen. Om vi alla hjälps åt kan vi bromsa smittspridningen. Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans gör vi skillnad.

Håll i och håll ut! Fortsätt att:

  • Hålla avstånd till människor som inte bor i samma hushåll som du
  • Tvätta händerna ofta och noga
  • Stanna hemma om du är sjuk, även om du har milda förkylningssymtom
  • Vara extra rädd om dig om du är över 70 år eller i en riskgrupp. Ta hjälp med ärenden
  • Undvika större sammankomster
  • Visa omtanke

Semestra med förnuft, gärna på hemmaplan

I kommunen kan du ha en aktiv fritid även i virustider genom att varva friluftsliv med digitala upplevelser. På vår webbplats har vi samlat tips på aktiviteter du kan göra på hemmaplan. Både av lugnare slag och mer fysiska, samt aktiviteter för unga genom Sommarliv.

Badsugen i värmen? – håll avstånd

Det är många som vill svalka sig genom att bada nu när det är högsommarvärme i kommunen. Du som besökare har ett eget ansvar att hålla avstånd till andra badgäster, både i vattnet och på land. Tänk på att inte simma i stim och vänta en stund med att bada om det är trångt. Vi har 388 sjöar i kommunen så det finns stora möjligheter att hitta en avskild plats. Vill du bada i bassäng har både Gislebadet i Gislaved och Hörsjöbadet i Smålandsstenar öppet hela sommaren.

Protect yourself and others from spread of infection

The best way to protect yourself and others from infection is to avoid close contact with people who are ill. It is everyone's responsibility to prevent the spread of covid-19. Keep your distance from others both indoors and outdoors.

  • Stay home if you feel unwell
  • Wash your hands often

The Public Health Agency of Sweden has published information about the coronavirus in different languages Länk till annan webbplats..

Testning och statistik

På 1177:s webbplats kan du läsa om hur testningen av covid-19 går till. Länk till annan webbplats.

På Region Jönköpings läns webbplats kan du ta del av statistik som beskriver läget kring covid-19 i Jönköpings län Länk till annan webbplats..

Sidan uppdaterades senast: