Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kultur som vanligt - men i andra former

Vi vill fortsätta att leverera kultur till dig även om det blir på ett annat sätt än tidigare. Höstens kulturaktiviteter hittar du här på vår webbplats i ett digitalt program.

Höstens kulturprogram, som nu landat i din brevlåda, skiljer sig från tidigare år. Istället för att presentera evenemang och bjuda in dig till planerade kulturaktiviteter beskriver vi våra verksamheter. Du kan läsa om våra bibliotek, Gislaveds konsthall, Kulturplatån och mycket mera. Vi har plockat med några enstaka aktiviteter som vi vet går att anpassa efter restriktionerna kring coronaviruset.

Digitalt kulturprogram

Du hittar höstens kulturaktiviteter på vår webbplats istället för i den tryckta broschyren, då kan vi uppdatera informationen kontinuerligt utifrån nya rekommendationer och riktlinjer.

- Det här programmet produceras innan vi vet vad som är möjligt att genomföra i höst. Därför lyfter vi fram alla våra verksamheter och några av aktiviteterna som kommer att genomföras, oavsett omständigheter, säger Magnus Johnsson, kulturchef.

Ta del av det digitala kulturprogrammet.

Nya former av kultur

Vi lägger en omtumlande vår bakom oss där förutsättningarna för kulturlivet förändrats drastiskt. Kulturarrangemang ställdes in och andra har ställts om till alternativa former. I höst kommer bland annat författarbesöken ske digitalt och vi fortsätter att erbjuda kultur som takeaway och boken kommer-service.

- Kulturen tar inte paus när det är svåra tider. Den växer i styrka och dess betydelse för oss människor blir mer tydlig än någonsin tidigare. Höstens kulturprogram är vårt motstånd mot virusets sociala och kulturella effekter. Det är också en inbjudan till dig att delta i det motståndet – att genom skapande ge uttryck för vår samtid och inspirera till en kulturrik framtid i vår kommun, säger Magnus Johnsson, kulturchef.

Sidan uppdaterades senast: