Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Fortsätt göra skillnad i vardagen

Semestern är slut för de flesta. Välkommen tillbaka till en annorlunda vardag. För att den ska fungera även i virustider gäller det att vi anstränger oss. Behåll dina goda vanor från i våras.

Än pågår coronapandemin och när vardagen nu återgår till vanliga rutiner, kom ihåg de goda vanor du skaffade dig i våras. Det du gör, oavsett ålder, spelar stor roll för att minska smittspridningen i samhället. Det bästa du kan göra för att skydda dig själv och andra från virus är fortfarande att följa dessa råd:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid milda symtom.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Håll avstånd till andra. Inomhus och utomhus, i lunchmatsalar och mötesrum såväl som i köer och kollektivtrafik. Om du har möjlighet, ta gärna cykeln istället för bussen och välj alternativa tider för resan till och från jobbet.

Hjälp andra

Personer som är över 70 år, eller i någon av riskgrupperna som Folkhälsomyndigheten har identifierat Länk till annan webbplats., rekommenderas fortfarande att hålla avstånd till andra människor. Att vara utomhus och röra på sig är bra, så länge man inte är nära personer som inte bor i samma hushåll.

Finns dessa personer i din närhet? Hjälp till att handla eller göra ärenden. Och håll kontakt genom att ringa, sms:a eller skicka e-post.

Känner du oro?

Oavsett ålder är det vanligt att känna oro, osäkerhet och ensamhet i en ovan situation, som spridningen av coronaviruset. Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd via stödlinjer och jourtelefoner Länk till annan webbplats.. Du kan ringa, mejla eller chatta och du kan vara anonym om du vill.

Sidan uppdaterades senast: