Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Lokalt fokus under hållbarhetsveckan

Det är snart dags för årets hållbarhetsvecka. Välkommen att ta del av aktiviteterna i årets program mellan den 21-27 september.

Under veckan anordnas både digitala och fysiska aktiviteter för att inspirera och engagera dig som kommuninvånare i hållbarhetsfrågor. I år har hållbarhetsveckan ett lokalt fokus och flera av aktiviteterna ger dig chansen att utforska din närmiljö.

Programmet knyter an till Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling. Aktiviteterna är kostnadsfria, om inget annat anges.

Välkommen att delta på aktiviteterna nära dig, men på lagom avstånd från andra. Läs mer och ta del av hela programmet för hållbarhetsveckan.

Ur programmet:

Måndag 21 september - Workshop: för en hållbar kommun tillsammans

Kl. 16-19, Glashuset, Gislaved

Vad har vi för utmaningar i Gislaveds kommun? Hur kan vi arbeta för en mer hållbar utveckling i hela kommunen? Vilken roll har du? Välkommen på en workshop med avdelningen för hållbar utveckling.

Tisdag 22 september - Digital demokratifika med demokratiberedningen

Kl. 18-20, digital plattform

Vilka frågor tycker du är viktiga för att utveckla kommunen? Ta chansen att diskutera detta med politiker från vår demokratiberedning. Använd länken för att anmäla dig och för att läsa mer.

Hela veckan - Naturbingo

Var med och spela Naturbingo! Ge dig ut och leta i naturen och kryssa för de bilder du hittar. Fyra i rad lodrätt, vågrätt eller diagonalt ger bingo. Under hållbarhetsveckan kan du skicka in brickan eller lämna in den på ett bibliotek för att vara med i utlottningen av fina priser.

Ladda hem naturbingobrickan.

Hela veckan - Xrundan

Testa dina kunskaper i en digital tipspromenad, allt du behöver är en smartphone, appen Xrundan och sköna skor.

Xrundan är en digital tipspromenad som finns tillgänglig i Hestra, Gislaved, Anderstorp, Reftele, Smålandsstenar, Skeppshult, Broaryd och Burseryd. Varje runda är mellan 2-5 km lång och varierar i terräng.

Använd länken för att läsa mer om X-rundan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: