Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Foto: Symbolbilder.se

Sök stipendium inom kultur, miljö och turism

Varje år delar vi ut ett antal stipendium och priser inom olika områden. Nu är det dags att skicka in din ansökan eller nominering!

Sista ansökningsdag/nomineringsdag för kulturstipendium och kulturpriset är den 7 oktober och för miljöstipendium samt turismstipendium 15 oktober.

Kulturstipendium och kulturpris

Kulturstipendiet och kulturpriset kan delas ut till någon som är född, uppvuxen, bosatt eller verksam i kommunen, eller till någon som har annan särskild anknytning till kommunen. Grupper, föreningar eller institutioner som har sin huvudsakliga verksamhet inom kommunens kulturliv kan också ansöka.

Läs mer om hur du går till väga för att ansöka eller nominera någon till Kulturstipendiet/kulturpriset.

Miljöstipendium

Miljöstipendium delas ut för att stimulera eller belöna bra insatser för miljön, vilket kan vara inom både naturvård och miljöskydd. Miljöstipendiet kan delas ut till enskilda personer, föreningar, organisationer, eller skolklasser med flera som hör hemma i kommunen.

Läs mer om hur du själv kan söka stipendiet eller nominera någon som gjort en bra insats för miljön.

Turismstipendium

Turismstipendiet utgår i form av bidrag för utbildning, fria studier eller för att uppmuntra och stödja projekt, insatser av nyskapande karaktär. Stipendiet kan även uppmuntra bildningsverksamhet, landsbygdsutveckling, museiverksamhet och entreprenörsanda.

Turismstipendiet kan utdelas till person som är född, uppvuxen, bosatt eller verksam i kommunen. Det kan även delas ut till grupper, föreningar, organisationer eller företag som har sin huvudsakliga verksamhet inom kommunens besöksnäring. Turismstipendiet kan delas mellan flera stipendiater.

Läs mer om turismstipendiet och hur du går till väga för att ansöka eller nominera.

Samlat alla på samma plats

På vår webbsida stipendier, fonder och utmärkelser har vi sammanställt dessa. Kika gärna in där och läs mer om de olika stipendierna och priserna. Där kan du också ansöka eller nominera den du tycker ska få någon av utmärkelserna.

Sidan uppdaterades senast: