Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Sveriges löparelit tillbaka på Scandinavian Raceway

På lördag den 10 oktober avgörs SM 10 km löpning på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Friidrottsföreningen Villstads GIF har tillsammans med Hälle IF fått uppdraget att arrangera SM på 10 km landsväg och Scandinavian Raceway blir därmed SM-arena för andra gången i år. Tidigare i år arrangerade föreningarna SM i halvmaraton tillsammans och tävlingen blev en resultatmässig succé, den snabbaste halvmaran som någonsin arrangerats i Sverige.

Tävlingen avgörs utan publik

Villstads GIF och Hälle IF tar över arrangemanget från Stockholm där man inte lyckats få nödvändiga tillstånd med hänsyn till de restriktioner som finns med anledningen av coronaviruset. Loppet var planerat att genomföras på öppen landsväg men på motorbanan i Anderstorp kan loppet avgöras på ett säkert sätt i ett inhägnat område utan publik.

För den som vill se loppet kommer Svenska Friidrottsförbundet sända live på sin Facebook-sida. Länk till annan webbplats.

Positivt att motorbanan används till olika idrottsarrangemang

Anderstorp Racing Club, ARC, och SRW Anderstorp AB (som arrenderar hela anläggningen av kommunens bolag Gisletorp Lokaler AB) är positiva till att anläggningen används till andra idrottsarrangemang än motorsport.

Anläggningen lämpar sig väl för denna typ av arrangemang då alla förnödenheter redan finns på plats. Och eftersom området är inhägnat underlättar det för arrangörerna då ingen publik får närvara på lördagens tävling. Loppet kommer att avgöras på motorbanan som mäter cirka 4 km och löparna kommer att springa ca 2,5 varv för att göra upp om SM-medaljerna.

Sidan uppdaterades senast: