Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vit snöflinka på röd bakgrund

Alla medarbetare uppmärksammas med extra julgåva

I år uppmärksammas kommunens medarbetare lite mer än vanligt genom en julgåva till ett högre värde än tidigare. Under onsdagen beslutade kommunstyrelsen att kommunens personal ska få en extra julgåva.

- 2020 har varit ett tufft år. Därför känns det väldigt roligt att kommunstyrelsen var helt överens om att ge en extra julklapp till alla medarbetare, samtidigt som vi stöttar det lokala näringslivet genom Västbokortet. Det är vårt sätt att bidra, säger Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Skattemyndigheten har tillfälligt höjt beloppet för att ge en skattefri gåva, från 450 kronor till 1000 kronor. Den här möjligheten tog kommunstyrelsen och beslutade under onsdagen att alla medarbetare får en extra julgåva värd 550 kronor. Gåvan blir ett presentkort, ”Västbokortet”, som kan användas i kommunens butiker.

- Vi är inne i ett väldigt ansträngt år i vårt viktiga välfärdsuppdrag som kommun, där alla medarbetare gör stor skillnad. Därför känns det väldigt bra att kunna ge en extra julgåva för ett bra genomfört arbete, utöver det vanliga, under rådande förutsättningar. Att vi kan kombinera det med att gynna vårt lokala näringsliv och hjälpa dem i en svår tid känns mycket bra, säger Anton Sjödell (M), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

- Det känns bra att i dessa tuffa och oroliga tider ge en extra julgåva, ett litet bevis på vår tacksamhet över den fantastiska personal vi har och det viktiga uppdrag de gör, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Förutom presentkortet har kommundirektörens ledningsgrupp bestämt att varje chef får ge en gåva värd 450 kronor till varje medarbetare. Det kan vara en present, jullunch eller liknande.

- Det här innebär att kommunen kan använda hela den skattefria summan på 1000 kronor för att uppmärksamma våra medarbetare. Det är värt extra mycket just i år, säger Anders Johansson, kommundirektör.

Sidan uppdaterades senast: