Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Blå bakgrund med först en vit text där det står "demokrativecka" som blivit överstryken av en gul text där det står "omställt till digitalt".

Demokrativeckan

Under vecka 47 uppmärksammas Demokrativeckan för tredje året i rad. I år genomförs Demokrativeckan helt digitalt på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset.

Tänk dig ett samhälle utan demokrati. Ett samhälle som stiftar lagar för att kontrollera dig snarare än att skydda dig. Ett samhälle där du inte får bestämma själv hur många barn du ska ha och det finns en allmän klädkod för vissa grupper i samhället. Ledaren för landet är inte folkvald utan har genom våld tagit sig till makten. Demokrati är inte en självklarhet utan det är något vi ständigt måste värna om och inte ta för givet.

Under veckan 47 uppmärksammar vi Demokrativeckan genom inspirerande samtal och diskussioner inom olika ämnen. Följ hela veckan digitalt via Kulturplatåns Facebook-sida. Länk till annan webbplats.

Program

Från måndagen den 16 november till torsdagen den 19 november pågår Demokrativeckan med olika teman och ämnen. Vi kommer att diskutera klimatfrågor, normer och värderingar. Vi diskuterar även frågor inför nästa val och pratar om vilka frågor vi inte får glömma bort.

På torsdagen den 19 november gästas Demokrativeckan av instagramprofilen @Vardagsrasism och eldsjälarna bakom podden @Vardagsrummetpod som diskuterar demokrati genom ett panelsamtal.

Här hittar du programmet

Program för hela veckan hittar du under gislaved.se/kulturhöst2020. Länk till annan webbplats. Du kan även följa veckan digitalt via Kulturplatåns Facebook-sida Länk till annan webbplats..

Om Demokrativeckan

Demokrati är ett av de bredaste uppdragen som Kulturförvaltningen arbetar med och det görs genom en kulturdriven samhällsutveckling. Genom en inkluderande närvaro arbetar Kulturförvaltningen ständigt med demokratin vilket gör det viktigt att uppmärksamma den genom en hel vecka. Detta är tredje året som Kulturplatån arrangerar Demokrativeckan och i år görs det i samarbete med NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet.

Sidan uppdaterades senast: