Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nytt format för fysisk mötesplats när kommunen samarrangerar satellitkonvent

Genom ett nytt samarbete med Folk och Kultur skapas förutsättningar för en lokal kulturpolitisk mötesplats i Glashuset.

Det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur hålls digitalt 2021. Länk till annan webbplats. Men nu finns det möjlighet att mötas fysiskt i anslutning till konventet genom ett satellitkonvent i Glashuset i Gislaved. Satellitkonventet är ett nytt format och görs i syfte att skapa inspiration, dialog och nya möten kring kulturens roll i samhällsutvecklingen.

Konventet Folk och Kultur strävar efter att skapa långsiktiga och bestående strukturer för det fria regionala kulturpolitiska samtalet. I ett nytt samarbete blir kommunen konventpartner till Folk och Kultur och är skapare av den inspirerande nya programpunkten; satelitkonventet.

– Vi hoppas att med det här konceptet kunna bidra till att synliggöra den mångfacetterade kultur som skapas i hela landet, säger Magnus Jonsson, kulturchef.

Det var kommunen som först kläckte idén om att skapa satelitkonventet. Tillsammans skapar parterna en arena för fysiska möten i anslutning till det digitala konventet. Fokus blir att lyfta hur kultur bidrar och påverkar alla delar av samhällsutvecklingen.

– Gislaved har verkligen inspirerat oss genom att bidra med nya perspektiv, idéer och möjligheter. De kom till oss med ett spännande koncept och har låtit oss se konventet med nya ögon. För oss kändes det naturligt att ingå detta partnerskap, särskilt med tanke på att deras värdegrund och vision ligger väldig nära vår egen. Jag ser med spänning fram emot att inleda samarbetet och att sedan ta del av slutresultatet i februari, säger Linde Sjöstedt, projektledare och initiativtagare, Folk och Kultur.

Läs mer om samarbetet på Kulturplatåns webbplats. Länk till annan webbplats.

Om Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett tvärsektoriellt, kulturpolitiskt konvent som strävar efter att skapa långsiktiga och bestående strukturer för det fria regionala kulturpolitiska samtalet. Tvärsektoriellt arbete innebär att man jobbar med samma frågor på flera ställen och tanken är att samarbetet ska göra att flera förmågor utnyttjas inom varje fråga.

Konventet är en arena för dialog och nytänkande inom kulturpolitiken med stort fokus på att främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, sprida kunskap om kulturens betydelse i sig och för andra sektorer.

Folk och Kultur är den ledande mötesplatsen för konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen. Konventet hålls i Eskilstuna i februari varje år sedan 2018.

2021 blir Folk och Kultur ett digitalt konvent och erbjuds kostnadsfritt för alla besökare.

Sidan uppdaterades senast: