Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

ljusbelysning i form av en näckros

Julen nalkas med juleljus

Traditionsenligt tänds ljusen på kommunens torggranar inför första advent och i år väntar även en del nyheter.

Julgranarna är redan på plats på torgen runt om kommunen. Snart nalkas julen och med den kommer precis som vanligt de vackra ljusdekorerade julgranarna lysa upp vår tillvaro. Nu mer än någonsin kan det vara viktigt för oss att känna värmen och ljuset runtomkring oss.

- Det här har varit ett tufft år för oss alla. Det är en självklarhet att hålla fast vid våra fina traditioner ett år som detta säger Håkan Josefsson (C), tekniska nämndens ordförande.

Julgranarna finns som tidigare år på torgen i Gislaved, Anderstorp, Smålandsstenar, Reftele, Hestra, Burseryd och Broaryd. Granarna tänds inför 1 advent och tas ner efter tjugondag Knut.

Nyheter lyser upp i vintermörkret

Nytt för just i år är att kommunen satsat på ljusdekorationer på centrala parker och torg som kommer lysa upp i vintermörkret.

- Inom kort kommer gnistrande ljus att lysa upp mörkret ordentligt, säger kommunens stadsträdgårdsmästare Ulrika Frimodig Lust.

Kommunen satsar i år på vinterljus i utemiljön, det är både vackert och gör platser tryggare. Tanken med ljusdekorationerna är att de ska kunna återanvändas i flera år. Det som inte finns på plats i år är rondellutsmyckningarna men de kanske återkommer ett annat år.

- Vi hoppas invånare och besökare kommer tycka om ljusinstallationerna, säger Ulrika.

Näckroslampor i skymning

Sidan uppdaterades senast: