Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Aktiviteter på hemmaplan

Även i pandemitider, när vi uppmanas att hålla avstånd till varandra, finns det mycket att hitta på i vårt närområde. Ta del av våra tips på aktiviteter. Vi ger även råd om vart du kan vända dig om du känner oro för dig själv eller någon annan.

I kommunen kan du ha en aktiv fritid. Ge dig ut och njut när du är frisk, varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning.

Tänk på att följa de nationella allmänna råden och ta ett personligt ansvar för att minska smittspridningen av coronaviruset. Tvätta händerna ofta och noga, håll avstånd till andra och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Lokala aktiviteter

Det finns mycket du kan uppleva i din närmiljö, både för dig själv eller tillsammans med familj och närstående. Vi har samlat aktiviteter för ditt välbefinnande och hälsofrämjande platser att uppleva på hemmaplan. Allt ifrån böcker, filmer och naturupplevelser till roliga och kluriga aktiviteter.

Tips på lokala aktiviteter

Känner du oro för coronaviruset och din situation?

Coronaviruset väcker lätt oro och rädsla – både bland vuxna och barn. Det kan kännas oroligt i skolan, på arbetsplatsen och i samhället. Ibland kan det även kännas jobbigt hemma. Vi har samlat råd och tips på vart du kan vända dig.

Våld i nära relationer

Covid-19 påverkar hela samhället och vi isolerar oss mer för att minska smittspridning. Det innebär bland annat att för personer som utsätts för mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck så riskerar situationen att förvärras.

Kontakta socialtjänsten eller någon av nedanstående hjälporganisationer om du känner oro för din situation. Även du som anhörig, vän, granne, arbetskamrat eller liknande kan ta kontakt för rådgivning om du är orolig för att någon i din närhet är utsatt för våld.

Medverkan familjefridsverksamhet i GGVV

Kvinnofridslinjen nationella stödtelefon

Kvinnojouren Maria och Tjejjouren Mila

Sidan uppdaterades senast: