Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Ansök om bygglov i vår nya e-tjänst

Resan mot en mer effektiv ansökningsprocess har börjat! Använd vår nya e-tjänst när du ska söka bygglov eller anmäla planerade byggärenden.

Du som ska bygga nytt, ändra om eller riva kan behöva bygglov eller marklov. Om ditt projekt inte kräver bygglov kan du ändå behöva göra en anmälan.

Nu kan du enkelt och smidigt ansöka om bygglov och anmäla dina byggprojekt digitalt i vår nya e-tjänst.

- Vi hoppas att detta kommer att underlätta både för såväl invånare som företagare och även för våra medarbetare och ser fram emot många digitala ansökningar, säger Jonny Engström, plan- och byggchef.

Snabbare ansökningsprocess

Att ansöka om bygglov kan ibland upplevas som komplicerat. Blanketterna kan vara svåra att förstå men med den nya e-tjänsten ska ansökningsprocessen bli enklare. Den som ansöker får mycket information under tiden man fyller i e-tjänsten och det är tydligt vilken information som är obligatoriskt att fylla i och inte. Signeringen sker smidigt och säkert med mobilt Bank-ID.

När bygglovsansökningar kommer in digitalt via e-tjänsten kommer processen bli betydligt mer effektiv och snabbare för den som ansöker. Förhoppningen är också att även handläggningstiden kommer blir kortare. Tillgängligheten ökar också, eftersom du kan skicka in din ansökan när som helst på dygnets alla timmar.

Läs mer om bygglovsprocessen och ta del av den nya e-tjänsten för att söka bygglov.

Sidan uppdaterades senast: