Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Maria Hassel står framför en vägg med böcker. Hon håller i foldern som ska fyllas i för att delta i Bokklassikern.

Bibliotekarie på Smålandsstenars bibliotek, Maria Hassel, med klassikerfoldern.

Biblioteksklassikern - Glöm inte att lämna in ditt bidrag

Nu är det dags att lämna in ditt bidrag till Biblioteksklassikern som pågått sedan i våras. Alla som deltar får en pin och har chansen att vinna en t-tröja.

I våras startade biblioteken i kommunen en läsutmaning, Biblioteksklassikern, som är tänkt att vara återkommande varje år. Den fungerar som en bokcirkel i stort format där deltagaren väljer fyra böcker att läsa från en sammanställd lista med 50 klassiker. Det går också bra att läsa tre av böckerna från listan och själv välja en fjärde bok som man tror kommer bli en klassiker. Än är det inte för sent att delta i läsutmaningen!

Läs mer om biblioteksklassikern.

Så lämnar du ditt bidrag

Lämna in din ifyllda folder på något av kommunens bibliotek senast den 31 januari. Eftersom biblioteken är stängda går det bra att lämna ditt bidrag i  bokinkastet som finns på varje bibliotek. Foldern med listan över klassiker hittar du på våra bibliotek och bokbuss samt på bibliotekens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla deltagare som lämnar in sitt bidrag får en pin och är med i utlottningen av ett antal t-tröjor.

Biblioteksklassikern som podd

Vill du ta del av biblioteksklassikern som podd så hittar du avsnitten på bibliotekens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt på spotify. I avsnitten diskuteras böckerna från klassikerlistan och hittils har sex avsnitt spelats in. Podden är perfekt för dig som har svårt att välja bok och vill läsa tillsammans med oss.

Bokcirkel

Biblioteksklassikern är också tänk att vara en slags bokträff där de som vill får delta. Normalt anordnas uppstartsträffar på våren och diskussionsträffar på hösten. Klassikern kan även genomföras utan att vara med på någon av dessa träffar.

Sidan uppdaterades senast: