Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Delar av kultur- och fritidsverksamheten öppnar upp

Från och med måndag 25 januari öppnar vi upp vissa delar av biblioteksverksamheten och idrottsanläggningarna för barn- och ungdomsverksamhet inom föreningslivet.

Under torsdagen lämnade regeringen besked om att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare ska kunna genomföras igen. Fritidsaktiviteter är viktiga för barn och ungas utveckling och stärker hälsan under pandemin.

- Ett så tydligt besked från regeringen var glädjande, säger Anna Gamlén, fritid- och folkhälsochef. Att barn och unga nu får återuppta sina fritidsaktiviteter känner vi starkt för.

Kommunens idrottsanläggningar öppnas upp för organiserade aktiviteter inom föreningslivet från och med måndag 25 januari. Det gäller deltagare födda 2005 eller senare under förutsättningen att föreskrifterna och de allmänna råden följs.

Även fritidsgårdsverksamhet och simskoleverksamhet med deltagare födda 2005 och senare kommer att öppnas upp. Man tittar just nu på förutsättningar för att de verksamheterna ska kunna bedrivas på ett säkert sätt. Planerad öppning är den 1 februari. Du som är anmäld till någon av kommunens simskolor kommer att få information via e-post inom kort.

Övriga verksamheter och anläggningar är fortsatt stängda för allmänheten.

Läs mer om vilka verksamheter som håller fortsatt stängt eller förändrar sina öppettider.

Biblioteksverksamheten öppnar upp vissa delar

Kommunen har beslutat att öppna upp tre av våra bibliotek från och med måndagen den 25 januari. Det gäller Gislaved, Hestra och Smålandsstenar bibliotek. Folkhälsomyndigheten har med hänvisning till bibliotekslagen dragit tillbaka sin tidigare rekommendation om att stänga biblioteken. Korta biblioteksbesök bedöms inte påverka smittspridningen samtidigt som öppna bibliotek har andra positiva effekter för folkhälsan.

- Det är glädjande för oss att öppna upp igen, men det är viktigt att tänka på att biblioteken inte ska vara mötesplatser just nu. Du ska göra dina ärenden så snabbt som möjligt och stanna max 15 minuter, säger Maria Alexiusson, bibliotekschef.

Öppettider på biblioteken för allmänheten fr.o.m. 25 januari

Gislaveds bibliotek:
måndag - torsdag 11.00 - 18.00
fredag 11.00 - 16.00
lördag 10.00 - 13.00

Biblioteket i Hestra:
måndag och torsdag 16.00–19.00

Smålandsstenars bibliotek:
måndag och torsdag 10.00–13.00, 14.00–18.00

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer vilket innebär att flera anpassningar har gjorts för att minimera risken för smittspridning.

Läs mer om vad som gäller inom biblioteksverksamheten.

Fortsatt hög smittspridning

Smittspridningen av coronaviruset är kvar på en mycket hög nivå och vården är fortsatt ansträngd. Regeringen förlänger de nationella restriktionerna och kommer fortsättningsvis uppmana kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 februari 2021. Undantaget är idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare.

Precis som tidigare är det viktigt att vara noga med handhygienen och att stanna hemma vid minsta förkylningssymtom. Du bör begränsa dina nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med, eller några få vänner eller närstående utanför hushållet.

Sidan uppdaterades senast: