Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kommunen främjar kulturen

Idag släpps programmet för det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur, där kommunen är med som konventpartner. Under tre fullspäckade dagar 10-12 februari kan du delta kostnadsfritt online.

Under konventet kan du lyssna på spännande föreläsningar, digitala seminarium och delta i workshops i flera aktuella ämnen. Konventet sänds nationellt med programpunkter från hela Sverige. Under konventets första dag deltar vår kulturförvaltning. Lyssna på samtalet och lär dig mer om hur det är att arbeta med kulturdriven samhällsutveckling i vår kommun.

Läs hela programmet och hur du gör för att delta i konventet på Folk och Kulturs webbplats. Länk till annan webbplats.

Lokala profiler deltar i konventet

Flera filmer har spelats in med samarbetspartners och personer från civilsamhället som berättar om deras arbete med kultur. Hör kommunens räddningschef Johan Nilsson och syskonen Rebecka och Edvin Ambrus dela med sig av sina erfarenheter.

Så gör du för att delta på Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent som årligen hålls i Eskilstuna. I år genomförs konventet digitalt den 10-12 februari. Lyssna på föreläsningar, delta i workshops och samtala i den digitala fikakön. Det är kostnadsfritt under alla dagarna.

Du ta del av över 150 programpunkter, som är baserade på tio olika teman. Exempel på årets tema är barn och unga, inkludering, digitalisering och framtid.

Läs hela programmet och hur du gör för att delta i konventet på Folk och Kulturs webbplats. Länk till annan webbplats.

Om Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett tvärsektoriellt, kulturpolitiskt konvent som strävar efter att skapa långsiktiga och bestående strukturer för det fria regionala kulturpolitiska samtalet. Tvärsektoriellt arbete innebär att man jobbar med samma frågor på flera ställen och tanken är att samarbetet ska göra att flera förmågor utnyttjas inom varje fråga.

Konventet är en arena för dialog och nytänkande inom kulturpolitiken med stort fokus på att främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, sprida kunskap om kulturens betydelse i sig och för andra sektorer.

Folk och Kultur är den ledande mötesplatsen för konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen. Konventet hålls i Eskilstuna i februari varje år sedan 2018.

2021 blir Folk och Kultur ett digitalt konvent och erbjuds kostnadsfritt för alla besökare.

Sidan uppdaterades senast: