Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Tillsammans hjälps vi åt att skydda våra äldre

Arbetet med att vaccinera våra hyresgäster fortsätter, men alla har ännu inte hunnit får dos två och har inte ett fullgott skydd mot covid-19. Vi ber dig därför att inte besöka ett särskilt boende just nu.

Vi vädjar till dig som närstående att fortsätta avstå från besök på våra särskilda boenden eftersom smittspridningen i samhället fortfarande är hög och sjukvården är tungt belastad. Genom att undvika att besöka ett boende just nu hjälper du oss att skydda både hyresgästerna och våra medarbetare.

Denna vädjan ska inte ses som ett besöksförbud utan istället en hjälp i vårt arbete med att skydda våra äldre. Vi arbetar strikt och noggrant med vård av de sjuka samtidigt som vi vidtar åtgärder för att hålla distans mellan friska brukare.

Vaccinering av medarbetare pågår

Det är endast ett fåtal av våra medarbetare som hittills fått vaccin, vilket gör att både våra hyresgäster och medarbetare behöver skyddas från kontakter med omgivningen.

Vårdcentralerna i kommunen har fått färre vaccindoser än beräknat och det innebär att vaccineringen, av framförallt medarbetare, drar ut på tiden.

Digitala möten

Använd gärna möjligheten att ha ett digitalt möte med din närstående. Kontakta boendet för att få veta mer om hur du kan ha ett digitalt möte.

Inför eventuellt besök på våra särskilda boenden ber vi dig som anhörig kontakta enhetschef inför besöket. Detta för att säkerställa att besöket sker på ett säkert sätt för både hyresgäster, medarbetare och för gästen själv.

Tillsammans hjälps vi åt att följa de allmänna restriktionerna genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom.

Sidan uppdaterades senast: