Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Våra medarbetare kan vaccinera sig på arbetstid

Under hela coronapandemin har vi arbetat på olika sätt för att minska smittspridningen av coronaviruset. Kommunledningen har nu beslutat att alla medarbetare erbjuds att vaccinera sig mot covid-19 på arbetstid.

Kommunledningen har beslutat att alla medarbetare, oavsett anställningsform, kan vaccinera sig mot covid-19 på betald arbetstid, när det är möjligt enligt respektive regions vaccinationsplan.

- Att vaccinera sig är naturligtvis frivilligt, men vi är måna om att så många som möjligt av våra medarbetare får ett skydd mot covid-19. Arbetstiden ska inte vara ett hinder för den som vill vaccinera sig, säger kommundirektör Anders Johansson.

De flesta får vänta ett tag på vaccin

Just nu pågår fas 1 i Region Jönköpings läns vaccinationsplan, vilket innebär att våra medarbetare inom vård- och omsorg kan vaccinera sig. Övriga medarbetare, om de inte tillhör en riskgrupp, får vaccinera sig under fas 4, som enligt Folkhälsomyndigheten inträffar i april-juni.

- Vi kommer att planera våra verksamheter så att alla medarbetare kan ta del av erbjudandet. Den som av olika anledningar inte har möjlighet att gå ifrån på arbetstid får betalt för den tid som vaccinationen tar, säger Linda Andersson, HR-chef.

- Det känns bra att vi som arbetsgivare gör det enkelt för de medarbetare som vill vaccinera sig. Jag hoppas att så många som möjligt tar den chansen. Ju fler vi är som gör det, desto snabbare kan vi återgå till en mer normal vardag, och skydda de som av olika anledningar inte kan vaccinera sig, säger Anders Johansson.

Sidan uppdaterades senast: