
Foto: symbolbilder.se
Njut av ett aktivt sportlov på hemmaplan
Under sportlovet är det viktigt att fortsätta begränsa antalet nya nära kontakter. Smittspridningen av covid-19 är fortfarande omfattande. Ta del av våra tips på säkra aktiviteter.
Risken för att få, och sprida covid-19 vidare, ökar ju fler människor du träffar. Under sportlovet är det därför viktigt att fortsatt begränsa antalet nya nära kontakter. Umgås bara i en mindre krets. Planera för att kunna hålla avstånd till andra och undvik situationer där det är risk för trängsel. Tvätta händerna ofta och noga och stanna hemma om du är det minsta sjuk.
I kommunen kan du ha en aktiv fritid. Ge dig ut och njut när du är frisk, varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning.
Det finns mycket att hitta på i vårt närområde och vi har samlat tips på aktiviteter du kan göra under sportlovet.
Låna fritidsutrustning hos Fritidsbanken
Sugen på att testa en ny aktiviet men saknar utrustning? Fritidsbanken samlar in sport- och fritidsutrustning och lånar ut gratis i 14 dagar. Fritidsbanken ligger vid Gislerinken, med ingång från gaveln mot Glashuset, Gislegatan 18.
Lokala aktiviteter
Det finns mycket du kan uppleva i din närmiljö, både för dig själv eller tillsammans med familj och närstående. Vi har samlat aktiviteter för ditt välbefinnande och hälsofrämjande platser att uppleva på hemmaplan. Allt ifrån böcker, filmer och naturupplevelser till roliga och kluriga aktiviteter.
Tips på lokala aktiviteter
Aktiviteter för skollediga barn och unga
- Filmtävling - Gör en egen kortfilm under lovet och få chansen att vinna en gimbal, som du kan använda till att filma med din mobiltelefon.
- Skattjakt - Hundra skatter finns gömda runt om i kommunens orter under sportlovet.
- Nalleövernattning - Låt ditt gosedjur övernatta på biblioteket under lovet.
- Roblox studios - Lär dig skapa spel i Roblox på sportlovet med föreningen Hemkodat.
Fler sportlovsaktiviteter och information om hur du gör för att delta hittar du i vårens kulturprgram.
Res på ett säkert sätt
Sportlovet är vanligtvis en period då resandet ökar. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla eventuella resor i år bör ske på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. Tänk på att begränsa det kollektiva resandet så mycket som möjligt. Undvik att träffa nya kontakter under resan och på resmålet, utöver den mindre krets som du umgås nära med i vardagen.
För dig som reser utomlands gäller särskilda regler och rekommendationer. Läs mer om rekommendationerna till dig som reser in i Sverige från utlandet på Folkhälsomyndighetens webbplats.
Sidan uppdaterades senast: 2021-02-12