Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Fortsatt hög smittspridning av coronaviruset

Det finns en längtan efter att läget ska vara normalt, men så är det inte än. Vi behöver alla ta rekommendationerna på största allvar. Ditt val idag kommer göra stor skillnad senare.

De senaste siffrorna från Region Jönköpings län visar att antalet nya fall av covid-19 ligger fortsatt på en jämn, hög nivå med cirka 1000 nya fall per vecka. Antalet patienter på intensivvården i vårt län är just nu högre än vad vi tidigare sett under hela pandemin.

För att bryta smittkedjorna behöver vi alla hjälpas åt. Du är skyldig att göra vissa försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Det är tillsammans vi kan minska smittspridningen!

Tänk på att:

  • Stanna hemma vid symtom
  • Tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion
  • Begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med, eller några få vänner eller närstående utanför hushållet.
  • Håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel
  • Arbeta hemifrån så ofta det är möjligt
  • Res på ett sätt som minimerar risken för smitta
  • Bedriv idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.
  • Håll dig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren.

Mer detaljerad information om de nationella föreskrifterna och allmänna råd på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Fortsatt stängt inom kultur- och fritidsverksamheter för allmänheten

Sedan början av november har våra verksamheter påverkats av de allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Eftersom läget fortfarande är instabilt ser regeringen och Folkhälsomyndigheten att nuvarande rekommendationer och restriktioner ska ligga fast. Det innebär att vi håller fortsatt stängt inom kultur- och fritidsverksamheterna till och med den 7 mars. Beslutet kan komma att förlängas beroende på myndigheternas rekommendationer.

Följande verksamheter håller fortsatt stängt eller förändrar sina öppettider.

Aktiviteter för barn och unga undantas fortsättningsvis

Kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare undantas och kan genomföras både inomhus och utomhus. Detta under förutsättningen att föreskrifterna och de allmänna råden följs. Motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin, särskilt för barn och unga.

Tips på lokala aktiviteter

Det finns mycket du kan uppleva i din närmiljö, både för dig själv eller tillsammans med familj och vänner. Kommunen är en levande plats fylld av möjligheter till aktivitet och rörelseglädje, eller en stilla stund med en god bok. Biblioteken erbjuder många olika lösningar för dig som vill låna böcker, hör av dig till oss eller besök vår hemsida via länken nedan.

Ta del av våra tips och läs vidare om vad som finns att göra digitalt i våra verksamheter.

Sidan uppdaterades senast: