Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kronprinsessparet i möte med kommunen om pandemins effekter

Under fredag förmiddag deltog kommunstyrelsens ordförande, Carina Johansson (C), i ett videosamtal med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

I det 20 minuter långa videosamtalet ställde kronprinsessparet frågor om pandemins påverkan och om kommunens arbete.

– Det var ett väldigt lättsamt och trevligt samtal där vi hade en bra dialog. Vi började med att prata om vädret. De såg att vi hade snö och jag berättade lite om Isaberg och de vinteraktiviteter vi kan ta del av nu, säger kommunstyrelsens ordförande, Carina Johansson (C).

Ställt om istället för att ställa in

Carina Johansson berättade om det goda samarbetet med näringslivet där de på olika sätt bidragit under pandemin. Ett företagsråd bildades som varit framgångsrikt med nya idéer för att möta krisen.

Det pratades också om vikten av att komma ut och röra på sig i dessa tider. En del av samarbetet i är aktiviteten Xrundan. Xrundan är en digital tipspromenad som finns på åtta orter i kommunen för att få människor att komma ut och samtidigt hålla det Coronasäkert.

Bland annat har lokala företag ställt om och börjat producera skyddsutrustning. De pratade också om den fantastiska hjälp som civilsamhället bidragit med där kyrkor och idrottsföreningar hjälpt till med.

Kommunen har tidigare erfarenhet att gå igenom kriser, bland annat drabbades vi av stormen Gudrun. Vi är vana att jobba i krisarbete och kriser föder nya saker vilket vårt näringsliv är ett kvitto på.

Under pandemin har besöksnäringen och handeln haft det besvärligt vilket har lett till att Västbokortet utvecklats ytterligare och fler företag har nu anslutit sig och många kort är sålda som stärker våra företag lokalt.

- Vår kommun startade krisarbetet väldigt tidigt. Första fallet av covid-19 var i Jönköping och strax efter det blev även vi drabbade. Det fick oss dra igång arbetet tidigt vilket bidragit till att vi lyckats bra, vi var snabba på bollen, säger Carina Johansson.

Fint samarbete i länet

Styrkan i vårt län är det fina samarbetet F-samverkan som finns som har gjort att bland annat vi alla i länets kommuner och regioner har hjälpt och stöttat varandra för att klara krisen bättre. I F-samverkan ingår kommunerna, Region Jönköpings län, Länsstyrelsen och Polisen. F-samverkans syfte är att fördjupa samverkan samt stärka samhällets beredskap före, under och efter en kris eller olycka.

Samtalet avslutades med ett varmt tack och en hälsning till alla medarbetare i Gislaveds kommun.

Sidan uppdaterades senast: