Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Välkommen på besök - på ett säkert sätt

Från och med idag, tisdag 2 mars, är du välkommen att besöka en närstående på något av våra vård- och omsorgsboenden eller gruppbostäder. Vi är måna om att besöken kan ske på ett tryggt och säkert sätt.

Arbetet med att vaccinera våra hyresgäster på särskilda boenden är klart och vi kan nu öppna upp för besök igen. Vi har sett från andra kommuner att vaccinationerna av äldre personer gör att de har ett skydd från svår sjukdom, men de kan fortfarande smitta andra. Därför vill vi att du som besöker en närstående är frisk och utan symptom. Det är många som väntat och sett fram emot när man åter kan hälsa på varandra och vi förstår att besöken är mycket efterlängtade.

Så här går ett säkert besök till:

  • Ring boendet innan ditt besök för att meddela vilken tid du vill komma.
  • Vid besöket är du frisk och utan symptom.
  • På boendet finns skyddsutrustning i form av visir, förkläde och munskydd. Det är valfritt att använda, men vi erbjuder alla möjligheten.

Besök utanför det särskilda boendet

Hyresgästerna får även lämna boendet och kan åka hem till närstående, förutsatt att alla är friska och utan symptom.

Digitala möten

Använd gärna möjligheten att ha ett digitalt möte med din närstående. Kontakta boendet för att få veta mer om hur du kan ha ett digitalt möte.

Tillsammans hjälps vi åt att följa de allmänna restriktionerna genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom.

Sidan uppdaterades senast: