Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

En arm som pekar på en dator med diagram, staplar och animerade verktyg. I bakgrunden automatiserade maskiner i arbete.

Utbildning i samarbete med tillverkningsindustrin ger välbetalt jobb

Är du sugen på en ny utmaning? Yrkeshögskolans utbildning Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri leder till spännande och välbetalt jobb på arbetsmarknaden.

Efterfrågan på underhållstekniker är mycket stor och arbetsplatserna är många inom både energi-, process- och tillverkningsindustrin i vår region. Nu kan du ansöka till vårens intagning.

Utbildningen ger breda kunskaper

Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri är en yrkeshögskoleutbildning på 1,5 år som ger breda kunskaper i bland annat elteknik, mekanik, automation och underhållsplanering.

Unikt samarbete mellan kommuner och näringsliv

Utbildningen genomförs i ett unikt samarbete mellan Gislaveds kommun och Vetlanda kommun tillsammans med industriföretag i regionen, exempelvis Trioplast, Nexans, AD-Plast, Axelent, Esbe, Plast AB Orion och Gislaved Folie AB. Utbildningen anordnas nu för tredje gången.

- Vi ser ett behov av den här typen av utbildning då vi kommer att
ha efterfrågan på medarbetare med anledning av kommande
pensionsavgångar. Behov av att säkerställa framtida kompetens
inom området generellt sade Helena Olsson, Nexans, i samband med starten av utbildningen.

Jobb efter examen

Du väljer själv om du läser utbildningen i Gislaved eller Vetlanda. Utbildningen genomsyras av ett nära samarbete med näringslivet, via föreläsningar, studiebesök och fältövningar.

Cirka 25% av utbildningen är arbetsplatsförlagd (LIA) till ett företag inom branschen. Under LIA-perioderna får du arbetslivserfarenhet och kontakter som ofta leder till jobb direkt efter examen.

- Industrin står och stampar för att vi saknar personer med denna
utbildning, folket som finns räcker inte till. Ska vi kunna fortsätta
att expandera måste vi få in rätt kvalificerad arbetskraft sade Anneli Jonsson på AD Plast i Anderstorp i samband med starten av utbildningen.

Läs mer på vuxenutbildningens webbsida. Välkommen med din ansökan senast 16 maj. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades senast: