Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Mångfald och bred kompetens berikar i rollen som undersköterska

Ingrid Toledo är en av dem som arbetar som undersköterska inom kommunens hemtjänst. Hon rekommenderar dig som vill ha ett givande arbete att testa på rollen som undersköterska.

Kommunen har många spännande arbeten att erbjuda och nu söker vi vikarier inför sommaren. Ingrid Toledo är undersköterska inom hemtjänsten och hon rekommenderar sin yrkesroll till dig som brinner för att hjälpa de som verkligen har behov.

Mångfald, bred kompetens och förståelse för andra kulturer

Ingrid har arbetat i kommunen sedan hon blev färdigutbildad undersköterska 2010. Sedan 2019 arbetar Ingrid som både undersköterska och verksamhetsledare i hemtjänsten. Ingrid trivs mycket bra i sin roll inom hemtjänsten och tycker att den mångfald, breda kompetens och förståelse för andra språk och kulturer som finns i personalstyrkan berikar arbetet.

- Det bästa med mitt jobb är den goda arbetsmiljön, att få vara del ett starkt och mångkulturellt team och att vi tillsammans arbetar dedikerat för att möta behoven hos våra äldre på ett värdigt sätt. Vi har skapat möjligheten att göra det där lilla extra säger Ingrid Toledo.

Ingen dag är den andra lik

Ingrid tycker att hon har ett väldigt givande arbete, och att det är viktigt att förmedla den bilden utåt. På så sätt hoppas hon kunna bidra till att fler intresserar sig för yrket undersköterska. Den kombinerade tjänsten som undersköterska/verksamhetsledare innebär att Ingrid får del av det bästa i två världar. En vanlig dag som verksamhetsledare börjar med att Ingrid som undersköterska möter brukare ute i verksamheten. Den andra delen av arbetsdagen arbetar hon administrativt.

- Jag skulle absolut rekommendera min yrkesroll till andra som brinner för att bygga ett tryggare och mer meningsfullt liv för våra äldre. Mitt arbete är givande på många sätt och ingen dag är den andra lik, säger Ingrid.

Olika verksamheter för dig som söker sommarjobb

När du söker jobb inom vård och omsorg finns det olika verksamheter där du kan få anställning i, så som personlig assistans, gruppbostad eller hemtjänsten. Ingrid arbetar inom hemtjänsten och här har kommunen tio arbetslag. Verksamhetsledarna för varje grupp planerar tillsammans med sina kollegor själva sitt arbete.

- Vi tror att delaktighet ger bättre service och arbetsmiljö. Varje morgon träffas vi och går igenom våra brukares behov för dagen. Många av våra brukare har hjälp flera gånger på en dag säger Ingrid.

Ingrid berättar att den geografiska närheten mellan de som tillhör respektive hemtjänstgrupp gör det lättare att gå eller cykla emellan, för att hjälpa en person att komma upp på morgonen, och sedan komma tillbaka för att göra sällskap till förmiddagsfika.

Delaktighet och trygghet viktig för alla

Några av verksamhetsmålen för hemtjänsten är delaktighet, trygghet och en arbetsmiljö som främjar hälsa och trivsel på arbetsplatsen. För att uppnå det läggs stort fokus på brukarens behov och önskemål.

- Våra brukare har berättat att trygghet för dem bland annat handlar om kontinuitet i hjälpen från hemtjänsten. Vi jobbar för att antalet personer runt varje brukare ska vara så litet som möjligt. Vi fokuserar också på att vi ska trivas på jobbet. Att kunna påverka och vara delaktig som medarbetare är ger arbetsglädje säger Ingrid.

Sverige viktigaste jobb

Är du intresserad av att arbeta med Sveriges viktigaste jobb i sommar? Känner du någon som letar efter sommarjobb? Inför varje sommar behöver vi utöka vår personalstyrka. Sök sommarjobb, eller tipsa någon annan om att göra det, hos oss. Vi har många spännande arbeten att erbjuda. Ett sommarjobb ger dig värdefulla erfarenheter att ta med vidare ut i livet.

 

Ingrid premierad för sitt engagemang och bemötande

Varje år premieras tre medarbetare inom socialförvaltningen som gör något utöver det vanliga. I slutet av 2020 var Ingrid Toledo en av de som fick ta emot pris för sitt engagemang och bemötande i sin yrkesroll.

Premieringen delas ut sedan 2017 av socialnämnden och gäller individer eller grupper som gör något utöver det vanliga. Insatsen ska bidra till ökad kvalitet för de vi är till för eller för en enskild brukare. Det kan gälla förbättringar av arbetsmetoder, processer och rutiner eller omsorgsinsatser och sociala insatser. All personal anställd inom socialförvaltningen kan nomineras och i slutändan är det tre som premieras.

Ledarskap som inspirerar

Ingrid är stolt och glad över att hennes insatser premierats. Hon känner att det blir som ett kvitto på det viktiga arbete hon gör och att det pushar henne att bli ännu bättre. En viktig inspiration för Ingrid i arbetet är hennes chefs ledarskap.

- Jag är hedrad att mina insatser uppmärksammats på detta sätt och det gör mig väldigt glad. Jag trivs oerhört bra på mitt jobb och jag vill alltid utmana mig själv att bli bättre, och utmärkelsen är ett kvitto på det. Jag är tacksam för tilliten och förtroendet, inte minst under en tid som denna. Ett extra tack vill jag också tillägna min chef vars ledarskap inspirerat mig.

Sidan uppdaterades senast: