Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vinnarna från Cutit UF ser glada ut efter att de korats som vinnare i årets UF-företag.

Vinnarna av Årets UF-företag och Årets vara från Cutit UF. Från vänster: Wiktoria Stodulska, Ebba Carlström, Emma Vallesjö, Anna Fredriksson, Ella Mårtensson och Arvid Djuräng.

Flera vinster för Gislaveds UF-företag

Tävlingen för länets UF-företag 2021 är avgjord och Gislaveds gymnasium tog hem segern i flera ärofyllda kategorier.

Den 18 mars anordnades den årliga prisutdelningen i Ung företagsamhet för gymnasieelever i Jönköpings län, och elever från Gislaveds gymnasium korades som vinnare i flera kategorier.

Cutit UF tog hem segern i både Årets UF-företag och Årets vara. Priset för Årets socialt hållbara UF-företag gick till Changes UF och Edvin Johansson från Tumme upp UF blev Årets säljare. Dessutom tilldelades Malin Strand som är lärare på Gislaveds gymnasium, priset för Årets UF-lärare.

UF står för Ung Företagsamhet och är en utbildning i entreprenörskap för gymnasieelever där de får chansen att under ett år driva sitt eget UF-företag. Varje år arrangeras en tävling för länets UF-företagare och det delas ut priser i flera olika kategorier.

Multifunktionell skärbräda

Cutit UF korades som vinnare både i Årets UF-företag och Årets vara med sin skärbräda. Företaget består av Wiktoria Stodulska, Ebba Carlström, Emma Vallesjö, Anna Fredriksson, Ella Mårtensson och Arvid Djuräng. De beskriver sin produkt som en smidig lösning som underlättar och minskar spill i köket.

- Vi har skapat en multifunktionell skärbräda med en uppsamlingslåda i form av en ugnsform. Du kan enkelt förvara råvaror i formen medan du fortsätter ditt arbete på skärbrädan. Utöver detta bjuder även vår produkt på en smidig och praktisk serveringsbricka för alla måltider.

Cutit UF:s multifunktionella skärbräda med en utdragbar ugnsform under. På skärbrädan ligger det en kniv och grönsaker.


Hårsjal för att stärka unga kvinnor

Vinnare i Årets socialt hållbara UF-företag blev Changes UF som består av Andrea Rapic, Julia Yaghi och Rukia Yusuf. Företaget har skapat en hårsjal för kvinnor och beskriver sin produkt så här:

- Vår affärsidé är att skapa en hårsjal som ska stärka unga kvinnor och bidra till systerskap. Vi vill rikta oss till unga kvinnor för att styrka deras självkänsla och ge dem möjligheten att bli sedda. "-It's more than a scarf".

En kvinna ses bakifrån med en beige hårsjal på huvudet.


Årets UF-företag i Jönköpings län:

Vinnare: Cutit UF, Gislaveds gymnasium.

Juryns motivering:
"Med ett helhetstänk och med en bra affärsidé och en genomtänkt organisation visar detta UF-företag att de tänker på alla steg i en företagsprocess. De har visat att deras produkt säljer bra och har en god lönsamhet. Hållbarhet och ett cirkulärt tänk är begrepp som går hand i hand med företaget. En innovativ produkt som efterfrågas på marknaden och har en ljus framtid framför sig. Till SM skickar vi ett företag som tagit sig an möbelriket och trätraditionerna i Jönköpings län. Vinnaren av Årets UF-företag är Cutit UF!"

Årets vara:

Vinnare: Cutit UF, Gislaveds gymnasium.

Juryns motivering:
"Med en smart produkt som efterfrågas på marknaden där företaget tänker på leverans, service och kvalitet. De har god förståelse för ekonomins betydelse och vågar ta bra betalt för sin produkt. Med bra försäljning och god lönsamhet så är vinnaren i årets vara Cutit UF."

Årets socialt hållbara UF-företag

Vinnare: Changes UF, Gislaveds gymnasium.

Juryns motivering:
”Vinnaren adresserar med skärpa och stil aktuella samhällsutmaningar och skapar med sin produkt mervärde och suddar ut gränser helt i linje med flera av de globala målen. De står för ett viktigt budskap, framtidsvision och skapar förtroende som leder till förändring.”

Årets förebild

Vinnare: Edvin Johansson, Tumme upp UF, Gislaveds gymnasium.

Juryns motivering:
"Årets Förebild har utvecklats otroligt mycket under sina år i UF-företaget och är väldigt omtyckt av många, ungdomar som vuxna. Årets Förebild ställer alltid upp och får sina klasskompisar att utvecklas och skratta. Personen beskrivs som snäll, omtänksam, peppande och en väldigt bra kompis. Stort grattis till Årets Förebild som är Edvin Johansson från Tummen Upp UF på Gislaved Gymnasium!"

Årets UF-lärare

Vinnare: Malin Strand, Gislaveds gymnasium

Juryns motivering:
"Med mycket energi och stort engagemang peppar, pushar och stöttar Årets UF-lärare sina UF-företag till framgång. Det finns en tävlingsnerv och en vilja att göra stordåd. Årets UF-lärare har ett fint samarbete med det lokala näringslivet och är en inspiration för sina kollegor. Stort grattis till Årets UF-lärare som är Malin Strand på Gislaved Gymnasium!"

Läs mer om Ung företagsamhet och tävlingen på UF-Jönköpings webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: