Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

En aktiv påsk på hemmaplan

Trots virustider då vi rekommenderas att hålla avstånd och undvika trängsel, är det möjligt att ha ett aktivt påsklov på hemmaplan. Delta i våra digitala aktiviteter eller upplev kommunens fina natur.

Det finns mycket att uppleva i vår kommun, både själv och tillsammans med familj och vänner. Ge dig ut i naturen när du är frisk och varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning. I kommunen är det möjligt att ha en aktiv påsk, även i virustider.

Digitala aktiviteter för unga

För dig som har påsklov är det möjligt att delta i flera digitala aktiviteter.

Livepyssel

Under påsklovet finns det pysselpåsar att hämta på alla bibliotek i kommunen. Torsdagen den 8 april kan du digitalt pyssla tillsammans med bibliotekarierna. Det enda du behöver göra är att hämta din pysselpåse på biblioteket. Det är ett begränsat antal pysselpåsar så först till kvarn gäller.

Datum: Torsdag 8 april kl 15.00

Digitalt rollspel

Spela rollspelet Handbok för superhjältar, tillsammans med bibliotekarierna. Du får lära dig hur rollspel fungerar, att skapa karaktärer och träna på superkrafter!

Datum: Tisdag 6 april kl 10.00

Måndagsquiz blir tisdagsquiz

På grund av röd dag blir det vanliga måndagsquizet istället ett tisdagsquiz. Välkommen att delta i quizet som varje vecka berör ett aktuellt ämne.

Datum: Tisdag 6 april

Följ länken för mer information, anmälan och för att ta del av andra aktiviteter som anordnas för unga under påsklovet.


Aktiviteter utomhus

För den som vill upptäcka naturen i närområdet eller aktivera sig utomhus i påsk, finns flera alternativ.

Grilla

Det finns flera grillplatser att besöka i kommunen. Vissa sköts av kommunen och andra är privata. På vissa av grillplatserna finns det ved att använda. Tänk på att elda med hänsyn!

Vandra

Runt om i våra orter finns det flera vandringsleder med olika långa sträckor. Här kan du läsa mer om de olika vandringslederna.

Träna utomhus

Kommunen erbjuder flera fina utegym och spontanidrottsplatser.
Här kan du läsa mer om våra anläggningar.

Tips på fler lokala aktiviteter.

Hitta med hjälp av vår kartfunktion

Nu har det blivit enkelt att hitta till olika platser i kommunen. Genom en kartfunktion på webben kan du till exempel se en karta över grillplatser, utegym och lekplatser i våra orter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Funktionen fungerar både på mobila enheter och datorer.

Gör så här:

  • Längst upp på vår startsida hittar du funktionen Karta. Klicka på den för att öppna programmet.
  • Väl inne i kartfunktionen klickar du i det du söker i Lagerlistan. Vill du till exempel få upp en karta över grillplatser i kommunen, bockar du i Fritid och turism.
  • Klicka på pilen bredvid den bockningsbara rutan för att öppna upp fler alternativ, bocka sedan i Grillplatser eller något annat du vill se på kartan. Det är möjligt att bocka i flera alternativ samtidigt.
  • Klicka på pilen bredvid den bockningsbara rutan för att se vilken symbol som avser just det du söker.

Sidan uppdaterades senast: