Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bild på en av vård- och omsorgsboendes kiosk. I bilden syns ett par flaskor med läsk som skänkts av en man från eksjö. Framför läsken finns en lapp med texten: Varsågod! Läsken är skänkt från en man från eksjö.

På Vitsippans boende i Gislaved, samt övriga boenden som har kiosk, kommer läsken till hyresgästerna att stå där. Boenden utan kiosk ställer läsken på en lämplig plats.

Våra äldre kommer att få skänkt läsk

Att kommunen får gåvor som ska delas ut till brukare är inte så vanligt, därför har vårt besked dröjt kring den läsk som skänkts till kommunen. Nu är det beslutat att de som bor på vård- och omsorgsboenden får läsken.

Våra riktlinjer kring måltidsdryck på kommunens vård- och omsorgsboenden fick en länsbo att leverera läsk till kommunen i fredags. Han ville att den sedan skulle lämnas till hyresgästerna. Läsken ställdes i ett förråd för att vi skulle kunna undersöka vad som gäller när kommunen får en gåva som ska distribueras till våra brukare.

- Vi har beslutat att läsken ska delas upp och skickas till alla våra vård- och omsorgsboenden så att hyresgästerna, eller deras anhöriga, kan hämta läsk när de önskar. Information om hur det går till lämnas till hyresgästerna, säger Anders Johansson, kommundirektör.

Riktlinjer kommer att tas fram så att vi kan agera snabbare om det lämnas gåvor till kommunens brukare framöver.

Sidan uppdaterades senast: