Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Foto: symbolbilder.se

Studenten 2021

Det är snart dags för sistaårseleverna på Gislaveds Gymnasium att ta studenten. För att undvika trängsel och risk för smittspridning blir årets studentutsläpp anpassat efter rådande situation och aktuella riktlinjer.

Fredagen den 4 juni är det studentutsläpp på Gislaveds Gymnasium och skolledningen har planerat utsläppsdagen i dialog med studentkommittén, regionens smittskydd och polisen. En dialog där avsikten har varit att göra dagen så speciell som möjlig för alla studenter, samtidigt som vi gör det vi kan för att inte öka smittspridningen av coronaviruset, och belasta sjukvården ytterligare. Fortsatt hög smittspridning gör att trängsel och folksamlingar måste undvikas. Planeringen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi vill göra denna dag så bra och minnesvärd som möjligt för våra elever, men samtidigt på ett säkert sätt. Vi hoppas att alla respekterar begränsningen på antal anhöriga per student och hjälps åt att göra detta till en fin dag, säger Gunilla Davidsson, gymnasiechef.

Så här planeras studentutsläppet den 4 juni

Alla studenter släpps ut under samma dag men vid olika tidpunkter och från två olika platser. Det första utsläppet kommer att ske klockan 10.00 och det sista klockan 18.00.

För att undvika trängsel har vi begränsat antal anhöriga per student till maximalt två personer.

Vi kommer att använda två olika platser där utsläppen sker och platserna kommer att användas flera gånger under dagen. Därför är det viktigt att man som student håller sin tid. Var inte där för tidigt och lämna platsen direkt när du blivit mött av anhöriga.

Småskaligt studentfirande

Du som vårdnadshavare, hjälp till att minska smittspridningen genom att respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minimera antalet gäster vid er sons/dotters studentuppvaktning. Respektera också vår uppmaning att som mest vara två anhöriga som möter studenten och att snabbt lämna utsläppsplatsen.

Sidan uppdaterades senast: