Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vinnarna av stipendierna samt Alf Johansson och Thomas Carlsson från Rotary utanför musikskolan. Vinnarna håller i blommor, diplom och checkar som de fått under ceremonin.

Från vänster: Kristian Temjanoski, Kevin Karlsson Angove, Alf Johansson, Thomas Carlsson, Nathalie Gustafsson, Alicia Näslund och Tim Ankarbranth.

Vinnare av musikstipendium 2021

Vinnarna av Gislaveds Rotaryförenings musikstipendier 2021 har utsetts. Fyra elever mottog stipendiet under en ceremoni med efterföljande konsert. Vid samma tillfälle delades även Smålandia musikstipendium ut.

Onsdagen den 5 maj, mottog fyra elever från Musikskolan Gislaved, 2021 års musikstipendium från Gislaved Rotaryförening. Stipendierna på vardera 3000 kronor delades ut till Alicia Näslund, tvärflöjt, Kristian Temjanoski, slagverk, samt Nathalie Gustafsson och Kevin Karlsson Angove, sång, under en ceremoni med efterföljande konsert. Dessutom fick Tim Ankarbranth, elgitarr, vid samma tillfälle ta emot Smålandia musikstipendium på 6000 kronor, finansierat av Alf Johansson.

Konsert utan publik

I vanliga fall anordnas en konsert i Konsertsalen i samband med utdelningen av stipendierna, men på grund av rådande restriktioner genomfördes konserten i år utan publik i Gislesalen på Musikskolan. Under ceremonin delades stipendierna ut till var och en av stipendiaterna innan de fick framföra var sin låt. Förutom en symbolisk check på stipendiesumman, fick stipendiaterna också blommor och ett inramat fint diplom.

På plats vid utdelningen var från Gislaveds Rotaryklubb, Thomas Carlsson som är president i klubben, Jaana Fransson och Alf Johansson. Även rektor på Musikskolan, Veronika Lorentzson, närvarade och var den som presenterade de medverkande.

Om musikstipendiet

Gislaveds Rotaryförenings musikstipendium delas ut en gång per år sedan 1999 och är tänkt som ett stöd och en uppmuntran till musikaliskt ambitiösa elever på Musikskolan i Gislaved. Stipendiet ska användas till kurser, instrumentköp eller annat ändamål som främjar elevens musikaliska utveckling.

Sidan uppdaterades senast: