Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

På hållbarhetsveckan är vi hållbara tillsammans!

Temadagar med demokrati, krisberedskap och friluftsliv är nytt för i år inför höstens hållbarhetsvecka. Vi vill ha ditt tips på idéer och arrangemang, och föreningar som håller en aktivitet under veckan kan få ett engångsbidrag!

Hållbara tillsammans är huvudtemat för Hållbarhetsveckan 2021 som äger rum vecka 39, mellan måndagen den 27 september­ och söndagen 3 oktober.

Vi behöver dig!

För att kunna bli mer hållbara tillsammans behöver vi dig. Som invånare, del av förening eller företag är du varmt välkommen att bidra med spännande idéer, eller anordna en aktivitet under hållbarhetsveckan 2021. Kanske tycker du att det behövs ett digitalt seminarium om något särskilt ämne? Eller är det någon verksamhet som kanske borde ha öppet hus? Eller vill du genomföra en tipspromenad eller prova-på-aktivitet?

Olika teman under veckan

I hållbarhetsveckan knyter vi an till bland annat krisberedskapsveckan och Friluftslivets år genom att ha olika temadagar, något som är nytt för i år.

  • Tema demokrati - måndag och tisdag
  • Tema krisberedskap - onsdag och torsdag
  • Tema friluftsliv - fredag till söndag

Har du ett förslag på aktivitet?

Vi vill ha kontakt med dig och höra vad du har för förslag på aktivitet under hållbarhetsveckan. Maila avdelningen för hållbar utveckling eller kontakta oss via sociala medier så kan vi diskutera vidare!

Föreningar kan få bidrag om 1000 kr

Vill ni som förening genomföra en aktivitet som knyter an till hållbarhet, demokrati, krisberedskap eller friluftsliv? Vi vill gärna att din förening är med och bidrar! Om föreningen är med och bidrar under veckan får ni ett engångsbidrag om maximalt 1000 kronor. Det här oavsett om ni gör en eller fler aktiviteter.

Aktiviteten ska vara gratis och öppna för alla. Du kan läsa mer om föreningar kan söka bidrag, och vad som krävs på vår informationssida om hållbarhetsveckan.

Om hållbarhetsveckan

Sedan 2015 arrangerar kommunen, tillsammans med andra aktörer, en vecka med fokus på hållbarhet. Syftet är att tillsammans inspirera, engagera och arbeta för en hållbar utveckling samt att öka medvetenheten och kunskapen om de globala målen för hållbar utveckling.

Sidan uppdaterades senast: