Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Hörsjöbadet öppnar 24 juni

Hörsjöbadet öppnar torsdagen den 24 juni efter att arbetet med att byta ut badets reningsverk slutförts.

I år öppnar Hörsjöbadet senare än vanligt. Orsaken är att badet har haft en reningsteknik som behövts bytas till denna säsong. På grund av pandemin har leveranser av material till reningsverket blivit försenade, vilket har gjort att arbetet inte kunnat slutföras i tid till då badet normalt öppnar för säsongen.

Reningsverket utbytt

Nu har arbetet med att byta ut reningsverket samt att förbereda anläggningen för öppning, slutförts och från torsdagen den 24 juni klockan 11.00 är badet öppet för besökare. Från och med fredagen den 25 juni gäller ordinarie öppettider.

– Vi har arbetat för att få klart anläggningen så fort som möjligt efter att allt material till reningsverket levererats. Den stora bassängen kommer hållas öppen men med den lilla plaskbassängen för det minsta barnen, återstår det fortfarande lite arbete, berättar avdelningschef på fritid-och folkhälsoförvaltningen, Magnus Westlund.

Coronaanpassat

För att kunna hålla avstånd och undvika trängsel har vissa anpassningar gjorts på anläggningen. Till skillnad från Gislebadet krävs ingen platsbokning för att besöka Hörsjöbadet, men det finns en gräns på max antal gäster. Även i omklädningsrummen finns ett maxantal för att undvika trängsel.

– Jag förstår att det är många som har längtat efter att vi ska öppna, så det känns jätteroligt att vi nu kan välkomna våra besökare till Hörsjöbadet igen. Likt förra året har vi ett maxantal för antal besökare på anläggningen som gör att det är möjligt att hålla avstånd till varandra, men det är jätteviktigt att alla tar sitt eget ansvar, säger Magnus.

Sidan uppdaterades senast: