Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Hållbarhetsveckan 2021

Välkommen att vara ’hållbara tillsammans’ under årets hållbarhetsvecka mellan den 27 september – 3 oktober. Läs mer om aktiviteterna i årets program.

Under hållbarhetsveckan kan du delta i olika aktiviteter med temat hållbara tillsammans. Aktiviteterna under veckan fokuserar också på demokrati, krisberedskap och friluftsliv. Testa på utematlagning eller fågelskådning, få temaboktips på ditt lokala bibliotek och på bokbussen. Lär dig mer om hållbar energiförsörjning på Gyllenfors kraftstation och träffa personer som jobbar med demokrati och krisberedskap på Gisleområdet.

Årets hållbarhetsvecka äger rum mellan den 27 september – 3 oktober. Programmet uppdateras löpande på vår webbplats, med reservation för eventuella ändringar. Vissa av aktiviteterna kräver anmälan, och de är kostnadsfria om inget annat anges.

Välkommen!

Läs mer och ta del av hela programmet för hållbarhetsveckan 2021.

Godbitar ur programmet:

Måndag 27 oktober* – Barnrättskalas med Åsa Ekman

KL. 17-18.30. Torghuset, Smålandsstenar. Anmälan krävs.

Välkommen på barnrättskalas - ett kalas för dig som vuxen för att stärka dig som arbetar direkt eller indirekt med barn och unga.

Läs mer om aktiviteten och hur du gör för att anmäla dig.

*Observera att det är ett nytt datum för denna aktivitet.

Torsdag 30 september – Öppet hus på Industrimuseet och Gyllenfors kraftstation

Kl. 15–19. Gislaveds Industrimuseum, Danska vägen 13, Gislaved.

Välkommen på öppet hus på Industrimuseet och Gyllenfors kraftstation, lär dig mer om industrins utveckling i kommunen och hållbar energi.

Lördag 2 oktober – Workshop: Utematlagning

Kl. 10-13 och kl. 15-18. Holmen, Gislaved. Anmälan krävs.

Visst smakar maten alltid bättre ute? Vill du lära dig mer om att laga mat utomhus? Tillsammans lagar vi en 7-rätters måltid med flertalet olika tekniker och lär oss om vilka metoder som passar till vilka råvaror, eldning ute och samtalar kring matsystemets påverkan på de klimat- och miljöproblem vi ser idag. Workshopsledare: Juha Rankinen, vildmarksexpert och Jessica Johansson biolog och omställningskonsult.

Läs mer om aktiviteten och hur du gör för att anmäla dig.

Söndag 3 oktober – Fågelskådning

Kl. 13. Draven, Väcklingetornet, Reftele och dammarna vid reningsverket, Rastadammarna, Gislaved.

Kom ut i naturen och testa på fågelskådning! Kikare finns att låna och vana fågelskådare finns på plats.

Om hållbarhetsveckan

Sedan 2016 arrangerar kommunen, tillsammans med andra aktörer, en vecka med fokus på hållbarhet. Syftet är att tillsammans inspirera, engagera och arbeta för en hållbar utveckling samt att öka medvetenheten och kunskapen om de globala målen för hållbar utveckling.

Kommunen arbetar för att ta sitt ansvar i frågor som till exempel miljö, klimat, mänskliga rättigheter och demokrati. Läs mer om kommunens arbete med hållbar utveckling på vår webbplats.

Sidan uppdaterades senast: