Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Välkommen tillbaka till våra träffpunkter och restauranger

Kommunens träffpunkter och restauranger öppnar igen. Du som gäst ska känna dig trygg när du besöker oss. Läs om vilka anpassningar som gjorts inför öppningen.

[Texten är uppdaterad, fredag 10 september]

Kommunens träffpunkter och restauranger har varit stängda sedan november 2020 på grund av smittspridningen av coronaviruset. Från och med den 15 september öppnas verksamheterna upp igen.

Observera att det är olika öppningsdatum för kommunens restauranger.

Klockaregården och Gislow först ut

15 september öppnar restaurangerna på Klockaregården och Gislow för lunchservering för våra invånare. 1 oktober öppnar Mariagården och Solbacka och den 15 oktober öppnar Ekbacken, Lugnet och Hestragården.

Till en början kommer finns det en maträtt varje dag.

Träffpunkterna

Har du svårt att ta del av samhällets vanliga utbud av aktiviteter på grund av sjukdom eller ålderdom är du välkommen till våra träffpunkter. Våra träffpunkter är till för dig som är pensionär och vill träffa andra och aktivera dig. Utbudet är anpassat till just dig.

Träffpunkterna finns runt om i kommunen på våra olika orter. Vill du bidra med någon form av aktivitet som skulle passa våra besökare? Exempelvis underhållning, föreläsning eller annan aktivitet kan du ta kontakt med ansvariga för träffpunkterna via kommunens kontaktcenter.

Läs mer om våra olika träffpunkter och vilka aktiviteter som erbjuds.

Är du över 18 år, har en psykisk funktionsnedsättning och vill ha något att göra på vardagar så är du välkommen till träffpunkt Solen.

Anpassningar för trygga besök

För att vi ska kunna öppna upp igen på ett säkert sätt krävs det att vi alla hjälps åt. Det är viktigt att du som gäst tar ansvar och följer de rekommendationer som myndigheterna lämnar. Även om du är vaccinerad mot covid-19 så kan du bli sjuk och smitta andra.

Tänk på följande inför ett besök:

  • Har du symtom på covid-19, även lindriga, ska du hålla dig hemma och inte besöka verksamheterna.
  • Har du symtom boka dig för provtagning på din Vårdcentral.
  • Var noga med din handhygien. Det finns handsprit tillgängligt i verksamheten.
  • Håll avstånd till övriga gäster. Sitt på anvisad plats. Håll avstånd när du köar eller är på väg in och ut från verksamheten.
  • Om du börjar känna dig krasslig under besöket informera personalen och gå hem direkt.
  • Följ de anvisningar som personalen ger dig.
  • Om du kommer till verksamheten och uppvisar symtom kommer personalen att be dig att gå hem och komma tillbaka när du är symtomfri.

Tillsammans hjälps vi åt att mötas på ett smittsäkert och trevligt sätt.

Välkommen!

Sidan uppdaterades senast: