Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Stefan föreslås som ny kommundirektör

Rekryteringen är nu avslutad och förslaget är att Stefan Eglinger blir vår nya kommundirektör. Om kommunstyrelsen säger ja den 22 september, blir Stefan vår nya kommundirektör redan i höst.

Efter sommarens rekrytering finns det nu en kandidat kvar till uppdraget som kommundirektör, Stefan Eglinger. Kommunalråden Carina Johansson (C), Anton Sjödell (M) och Marie Johansson (S) har varit kommunstyrelsens representanter i rekryteringen och de är alla mycket nöjda med att Stefan är slutkandidat.

– Stefan är en erfaren chef och ledare med över trettio år inom stat och kommun. Jag ser fram emot att vi tillsammans med tydligt ledarskap, gott mod och glädje ska utveckla Gislaveds kommun utifrån våra viktiga roller, säger Carina Johansson (C).

Under kommunstyrelsens sammanträde den 22 september beslutas det om Stefan Eglinger blir vår nya kommundirektör. Om kommunstyrelsen säger ja, börjar Stefan hos oss den 1 oktober.

Stefan Eglinger är 54 år och bor i Örby i Marks kommun. Han har gedigen erfarenhet som ledare inom statlig och kommunal verksamhet. Stefan har haft ledande befattningar inom bland annat förändringsledning, organisations- och verksamhetsutveckling samt samhällsbyggnad, hållbarhet och strategiska frågor inom infrastruktur.

– Kommunen behöver en kompetens av utvecklande karaktär i ledningen, därför känns det tryggt att vi kan föreslå en erfaren chef som Stefan Eglinger till ny kommundirektör, säger Anton Sjödell (M).

Stefan kommer närmast från rollen som trafikdirektör i Göteborgs stad, där han arbetade i 6 år. Innan dess arbetade han som förvaltningschef på hamn- och gatuförvaltningen i Varbergs kommun. Under åren i Varberg och Göteborg har Stefan framgångsrikt drivit och genomfört förändrings- och utvecklingsprocesser i stora organisationer och verksamheter.

– Det känns bra att vi nu kan få en kommundirektör på plats i närtid. Stefan kommer bli en stor tillgång för vår kommun med all den kunskap och erfarenhet han har med sig, säger Marie Johansson (S).

Som kommundirektör blir Stefan den högste tjänstemannen i kom­munens organisation. Det inne­bär att han är utsedd av kommun­styrelsen och har ansvar för att planera, leda och samordna all kommunal verksamhet.

Sidan uppdaterades senast: