Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vad kan du om orterna i kommunen?

Hur bra koll har du på våra olika orter? Mellan veckorna 38 och 45 kan du testa dina kunskaper om kommunens orter i den digitala tipspromenaden Xrundan!

Sedan tidigare arrangeras den digitala tipspromenaden Xrundan på olika platser i kommunen, för att du ska kunna kombinera nytta med nöje när du är ute i friska luften. I höst görs en särskild satsning på lokala frågor i en tipspromenad där du får möjlighet att testa dina kunskaper, och lära dig mer, om kommunens olika orter.

Samarbete för att lyfta kommunens orter

Det är Gislavedregionens näringslivsråd som tillsammans med de lokala näringslivsföreningarna och kommunens näringslivsbolag Enter Gislaved tagit fram en speciellt ortsanpassad tipspromenad för höstens Xrunda. Tipspromenaden, eller quizet som det också kallas, finns tillgängligt i appen mellan vecka 38 och 45. Länk till annan webbplats. Varje vecka är det nya frågor kopplade till en av våra orter. Promenaderna sker på samma slingor som de ordinarie xrundorna Länk till annan webbplats..

Nya frågor varje vecka

Det lokala quizet startar den här veckan med frågor om Anderstorp och i nästa vecka handlar frågorna om Broaryd. Satsningen fortsätter därefter i bokstavsordning med en ny ort varje vecka och avslutas vecka 45 med ett quiz om Smålandsstenar. Du deltar enklast i Xrundan genom att ladda ner appen "xrundan" på din smartphone. Därefter väljer du ut den slinga du vill gå och beger dig till startplatsen. Du kan läsa mer på Xrundans webbplats. Länk till annan webbplats.

Kunskap och stolthet kring alla våra orter

Tanken med det lokala quizet är att det ska bidra till ökad kunskap om våra orter och skapa en stolthet för dess historia och nutid. Här har du möjlighet att besfästa det du redan vet och lära dig helt nya saker samtidigt som du går en härlig promenad i friska luften.

Du som går quizet är med och tävlar om lokala priser varje vecka. Oavsett vilken runda i kommunen du väljer att gå, och om det är samma eller olika, så kommer det nya frågor varje vecka. Här nere ser du schemat för när frågorna fokuserar kring respektive ort.

Schema för lokala Xrundan

  • V 38 Frågor om Anderstorp
  • V 39 Frågor om Broaryd
  • V 40 Frågor om Burseryd
  • V 41 Frågor om Gislaved
  • V42 Frågor om Hestra
  • V 43 Frågor om Reftele
  • V 44 Frågor om Skeppshult
  • V 45 Frågor om Smålandsstenar
Karta över Gislaveds kommun med de åtta tätorterna samt platsvarumärket  A piece of Småland

Karta över våra åtta orter med vårt platsvarumärke "A piece of Småland"

Sidan uppdaterades senast: